Provnoza

Bit će to zahtjevno gostovanje. Stanje s ozljedama se popravlja. Nismo na optimalnoj razini forme. Danas svi igraju maraton. Nadamo se povoljnom ishodu. Bit će teški uvjeti. Teren tvrd. Padati će sunce, kiša, bura… Tenisica je okrugla, mislim tenisicasta.

Pa od prošlog piskaranja se redovito trčalo. Polako i kratko, pa polako i malo duže, pa malo brže i još malo duže. Odradio sam prošlu subotu čak i jednu poštenu dužinu od 35 i po na 4:53 (ravno i trava), tako da sigurno mogu istrčati maraton. Naravno, pitanje svih pitanja – tempo? Mogo bi ispast totalni jazavac i ići ganjat ispod 3. Nisam siguran da bi loža to izdržala, a još manje da bi ja to uspio. Vjerojatno bi se raspo u parampačad. Nema smisla. Naprosto fale neki treninzi. Oke možda staza ima certifikat pa bude ispod 3 😜

Pa ćemo probati napravit dobar trening za Radence. Prvi krug malo sporije, drugi malo brže i završit negdje između 3:15 i 3:20. Obzirom da će biti trening malo ću promijenit rutinu predmaratonskog tjedna. Neću raditi carbempting. Tri dana pred maraton ipak ću uglavnom biti na ugljicima + koja šnitica špeka. Danas sam odradio poludužinu od 23 i po, za razliku od prijašnjih zadnjih predmaratoskih subota kad se uglavnom išlo 16, 17km. Trčat ću i idućih 5 dana, za razliku od dobrih starih vremena kad se još trčalo u nedjelju, utorak i četvrtak. Bit će jedan dan i vježbe snage. Šišanje u četvrtak, a ne u srijedu. Po prvi put ću maraton trčat u trkačkim kratkim hlačama (šorc), a ne tajicama (usput ću i recitirati: Danas kad postajem pravi maratonac …). Neću nosit ni tenisice za trke. Mogo bi i Polara koristit umjesto Garmina.

Nemrem se više sjetit kak bi još mogel isprobat.

Rižiranje

Prolazi i treći dan pauziranja od trčanja. Loža loži. Možda sutra padne nekakavo lagano đogiranje. Mislio sam se preko vikenda uglavnom bavit rižiranjem, al u subotu prijepodne procurio bojler, pa onda traži majstora, pa novi bojler, pa danas opet pomažeš majstoru i tako nisam baš nešto zadovoljan rižiranjem.

Uzroci?

Kao i obično, prvo padne na pamet, maybe too much? A mejbi i not. Ovogodišnja kilometraža mi je manja od lanjske, a i prilično sam siguran da sam lani imao više težih treninga.

Tenisice? Split i četvrtak sam odradio u ultra boosticama, pa teško da ću ih više nositi na bilo kakvom ozbiljnom trčanju. A bome imaju i skoro 700km, tako da od sada samo kratko i lagano.

Zakon velikih brojeva? Na svih dosadašnjih 15 maratona sam išao full spreman, u smislu da su cijele pripreme bile podređene određenom maratonu i da nije bilo nikakvih ozbiljnih problema u toku priprema (bar zadnja tri mjeseca). Naravno, obzirom da sam bio sam svoj majstor, sigurno to nije bilo najbolje isplanirano, al nije ni tak loše ispadalo.

Bog Maratona? Ako je Split bio nekakvo mjerilo trenutnog stanja, mišljenja sam da bi imalo smisla u Bratislavi napadati 2:55. Svečano sam obećao (i to crno na bijelo) da nemam nikakav rezultatski imperativ za ovu godinu, a kad ono još se i dogovorim za pejsanje za 2:55. I naravno umiješa se Bog Maratona. Ispod 2:55? Idem i ja! Ne, ti ne. A zašto ne? Zato jer ne.

Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati, ali nadam se da ću biti u stanju odraditi maraton, onako turistički. Sad će mi činjenica da se trče dva kruga ići na ruku. Vidiš da ne ide pa skreneš.

Uspio sam malo bacit oko i na rezultate Holjevke, a malo više i na rezultate Trevisa. Bilo je lijepih rezultata. Čestitke! Malo sam i ošmirglao adioske (kad ih već ne mogu derat na trčanju).