yad

Radio sam nešto sklekova, pa mi se u glavi pojavila lema o pumpanju, pa konteksto slobodne gramatike, pa sam na kraju završio na yacc-i. Trčim ja tako dužinu prošle subote i opet mi se u glavi nacrta yacc-a. E, nije to više slučajno. Pa počnem gruntat. Kako? Zašto? Otkuda? Kamo? Trčim dužinu. Trčao sam je prošle subote. Trčat ću ju iduće subote. Taaa daaaa! yet another dužina! yad!

I tak otrčo sam tri subote zaredom yadove. Dve 30ke i jedna 32ojka. Tempo oko 4:50. Koturam se. U srijedu i četvrtak sam nakon 3 mjeseca odradio i treninge na umjetnoj travi. U utorak sam popizdio na nasipu. Pun K mi je više bilo blata. Čak su se i dijelovi makadama pretvorili u kaljužu. I tak sam u srijedu prvo kružio malo po igralištu, pa onda odradio nešto stotki. Lagano na 20 sekundi. Prvo sam mislil 7, pa 11, i tako te krene, pa sam se zaustavil na 19. 23 bi bilo previše. U četvrtak sam stupio na igralište s čvrstom odlukom da ću odradit jedan lagani trening. Nakon dvajst minuta su se pojavili veterani. Imaju tekmu. Bilo mi je bezveze odraditi polusatni trening, pa sam krenul prema Luki. U jednom trenutku sam stisnul lap na vuri. Jebga, ništa od laganog kruzanja. 2,2 km na 4:00 s vjetrom, 4 minute na 4:56, pa 2km na 4:03 protiv vjetra. Cool. Fala veterani.

Pri kraju sam i s trećom knjigom iz Milenium trilogije. Šteta kaj Lisbeth nema zmaju. Dobro štivo. Filmove nisam gledao. Zasad. Bacio sam se i na Rise and Fall of The Dinosaurs od Brussatea. Valjda bu dobro.

PS

yacc – yet another compiler compiler

whatever

že100ko

Naglasak je na 100, ne na 100ko.

Drugi tjedan zaredom ću da imam 100tku u nogama. Omaklo mi se. Nisam pazio. Prošli tjedan sam od ponedjeljka do četvrtka skupio 61km, pa onda u subotu još 24 i po. I trčim tako u nedjelju i kilometar prije kraja, a mogo bi još 3 tako da padne 100tka. Pa sam onda odlučio da će ovaj tjedan biti lakši (čitaj kraći).

U ponedjeljak je kiša padala pa sam mislio možda čak 10, ali je ispalo 13. Nisam si uzeo ujutro šuškavac, pa sam odustao od nasipa. Došao sam doma, naždero sam se i ošo odma trčat u Bukovec. Uzeo sam bijele adios, koje su na kraju treninga bile sive. Prvo sam se vucaro pol sata, tako da se kobasice, juha, posni sir, paradajz, krumpir malo slegnu, da ne zagađujem ono što je još ostalo od šume, a onda sam se malo ubrzo. Fak veli da je greh trčat u adiosu sporo. U utorak sam odradio 10. U srijedu 1. maj. Odustao sam od Križevci-Kalnik. Ne da mi se. Čak i to što sam se prijavio pod Bukovec Badgers nije me uspjelo motivirat za trku. Ne znam, morat ću si dres nabavit do Vrbovca, možda me to podigne. Recimo, ovi Nike londonski su mi cool. Ko zna jel ima di toga uopće za kupit? I tako umjesto 18 ubrdo, sam odradio prvomajsku micu od 27 i po. Nisam vatrogasac, a ni Mirko, a za vikend su najavili munje i gromove, poplave i požare, pa nek se nađe. Za vikend ćemo kratko. Uzeo sam dva dana godišnjeg, pa sam u četvrtak ujutro odradio 15. Posljednje trčanje u nanđarastim Clifton 4 Hoka. Izdržale hiljadarku. Zamjena su im crvene Clifton 4. Kupio bi ja i Clifton 5, al nema crvenih. Kupio bi ja i On Cloudflow, ali nema crveno crvenih, već sam rđavo plave. Popodne flakserica. Petak još malo flakserica. Subota. Taman kiša prestala, nova još ne dolazi i grehota ne otrčat halfling (24 i po). Mogo sam i micu, ali umjerenost prije svega. Sutra još deset, pa makar i švarbe padale.

Ne gledam Game of Thrones kao sav ostali svijet, već samo hajlajtse i analize na YUtubu. Ubilo Night Kinga i sad bi čovjek očekivao ljeto. Prošli tjedan sam i bez majice trčao (#barechestrunning). A ono pušiona. Srećom, ubo sam si bocu Courvoisiera. To je ovaj neki sirotinjski, iz Lidla. Dođem ja u Lidl, čekam na blagajni i provocira me. Dođem drugi dan. Opet ista priča. E, nećeš razbojniče!