Najava Plitvica

loše, loše, loše i opet loše sve će svest na malo, malo, malo sam maka, ka prase u malo blata, voćna salata, kroštule ili rožata, komandant data, poznat je po snazi, Klingonci ga se paze, zvir šta hoda, zvir šta pliva, zvir šta jede meso, zvir šta ždere travu, pojedi jedan burek osećat ćeš se fino, sa mesa i sa sira, prst u uvo i komad kruva u brudet i pivaaaaaj!

Ove godine na Plitvice dolazim u subotu. U svim prijašnjim izdanjima sam na Plitvice išao na dan trke. Mislim da sam i vozio dvaput. Ustajanje bog te pitaj kad, pa si moram skuvat stvar pravu, jednu crnu kavu, da malo razbistrim glavu, pa vozit, pa parkirat, pa i’m too old for this shit. Vjerojatno sam prije rezervirao smještaj nego se prijavio za trku. Zabrijo sam, uuu što ću biti oran, koncentriran, odmoren, za maraton, prvenstvo, rasturat ću ka da se zovem Rambo; Commando, Terminator nisu mi niti sjena jer bit ću ljući od luka i sto kila hrena. Kad ono …, da ne velim kaj. Nisam bio 5 godina na Plitvicama i sad se to promijenilo. U davna vremena koncerti su bili u nedelju u podne, Lidija Bačić (pre instagram era, pa ju nitko nije doživljavao), Mate Bulić, i slično, štogod. Sad se to promijenilo. TBF, subota, 9 naveče. Pa di toga ima? Shebu ti sve pripreme. Otić na koncert i zapit se? Pa sutradan, joj što sam loš, a mogo sam lijepo otić spavat. Ne otić na koncert? Pa sutradan, joj što sam loš, a mogo sam lijepo otić na koncert i zapit se. Tuuuu duuuu duuuuuu, tuuuu duuuu duuuuuu … Nema nam pomoći … A mogli su stavit Učiteljice ili Škoru, šmrc, šmrc

Križ

Mjesto. Nikakva specijalna, mučenička značenja i slično. Ono svako nosi svoj križ, Pupačićev križ i slično. Kad bolje razmislim, ipak sam jučer slušo Dreleta desetak minuta, ha, tako da …
Uvijek kad sam u prilici trčim lokalne trke, a Križ mi je na dvadesetak kilometara, pa ne možeš to propustit. Lani sam bio na maratonu u Radencima, tako da sam propustio prvo izdanje, ali sam u planovima za ovu godinu odmah utefterio Cross Hill Run. To je službeni naziv trke. Organiziraju je Općina Križ i Run Croatia. Imaju utrke na 5km i 10km. Jedan krug je 5km. Dobar je krug. Ima uzbrdica, nizbrdica, ravnoga. Nije dosadno. Okrepe su bile na svaka 2 i po kilometra. Start i cilj u centru mjesta. Nakon trke roštilj, tombola. Nisam na tomboli osvojio avionsku kartu, ali sam osvojio tri butelje pa ću imati u čemu utopit tugu.
U Križ sam išao najkraćom varijantom, Graberec, Marčani, Šušnjari. Došao sam malo ranije da stignem popit kavu, da ne zaspim na trci. Na kavi sam sreo Severe koji su došli na 5km. Od 5 sam se krenuo lagano zagrijavat, jedan dio s Matijom i Ozrenom. Malo su mi noge na zagrijavanju bile teške, pa sam bio malo skeptičan prema nekakvom bržem trčanju. Po trening planovima za subotu trebalo je biti 30 minuta tempa, odnosno, za Plitvičare 10x400m uzbrdice, tako da je plan za trku bio ići oko 40 minuta. Na kraju 40:34. I tempa i uzbrdica i nizbrdica. Super trening. Nisam nešto previše gledao na sat. Pogotovo u drugom krugu, gdje sam bio sam. Nikog nije bilo ispred mene, pa nisam imal koga lovit. Da je bilo nekog možda bi išao i brže. Nakon trke i rastrčavanja, odradio sam jedan Kozel sa Sergejem, pa sam se uputio na večeru. Tu sam sreo i svoje klupske kolege Ivanu, Antoniju, Larisu, Jasnu i Marka. Oni su odlično odradili trku na 5km. Obavio roštilj, tombolu, pa se zaputio doma.
Za kraj, kad god ću biti u prilici doći ću na trku. Preporučujem. Odoh sad malo trčat.

Marko Stavros

Mislio sam da ću nešto napisat prvog maja, pa nisam, pa drugog, pa nisam, … , i tako dovuko sam se do petog. Ko što se u neka davna vremena govorilo kasno Marko na Kosovo stiže. Tako ni moj osvrt na zadnju trku neće biti nešto aktualan. Kako mi se to desilo? Umoran sam, prijatelju, umoran. I od tipkanja i od košnje umoran.

Volim trku Križevci – Kalnik, tako da svaki put kad sam u prilici je otrčim. Ovo mi je bila šesta (od dosadašnjih devet). Uglavnom je trčim kao trening za Plitvice, pa se onda ne ubijem, pa mi je oke. Ove godine je trka bila u utorak, pa sam onda u subotu odradio dužinu od 35km, pa u nedjelju laganih 9 i vježbe snage, pa u ponedjeljak laganih 12 + 2 sata flakserice. Planirao sam odradit trku, pa onda u srijedu i četvrtak odradit lagane treninge.

Ne sjećam se kad sam tako loše spavao prije trke. Valjda sam skupio nekakva 4 sata. Katastrofa. Nisu mi ni motoristi nešto smetali. Čak sam se i zagrijavao prije trke. Malo sam popričao i s Jasminom. Izgledalo nam je da bude dosta vruće na trci, a i malo smo se žalili i na nakupljeni umor. Imam stalno nekakav dojam da sam umoran, a opet treninge odradim solidno. Možda je od vremena. Pretoplo je. Zadnja dva tjedna u travnju uglavnom sam trčao bez majice i uhvatio sam malo boje. Krenuli smo. Tihomir mi je pobjegao na startu, pa sam ga sustigao na 5 km, kao i prošli put. Otprilike nekakav tempo oko 4:15.

Neda mi se više tipkat. Idem čitat. Ponovno čitam The First Law trilogiju. Logen Ninefingers, Sand dan Glotka, … Preporučam. Nastavit ću sutra.

Odustajem od tipkanja za sutra. Sutra su wingsi pa me niko neće lajkat. Na okrepama su boce, pa malo popijem, malo se umijem, malo zalijem, pa furam bocu do iduće okrepe, pa tamo uzmem novu bocu, a staru ostavim. Ko štafeta. Malo poziram za Dr. Dinka. Pa mi onda ide ususret biciklista, izgleda mi ko Goran. On je. Evo još jednog. To je vjerojatno Saša. Ponovno se vraćaju, pa malo popričamo. Približavam se usponu nakon 13. km. Trojka ispred mene se počela penjat. Onda sam počeo i ja penjat. Do samog mjesta Kalnik sam ih troje i prestigao (dvoje iz originalne trojke). Nastavio sam prema cilju. Nekako mi je brzo prošao zadnji uspon. Mislim si pa sigurno ima još neki zavoj, a ono cilj. Nisam ni gledao na sat nešto. Mislio sam da sam išao 1:23 i nešto, a ispostavilo se da sam išao 1:22:34. Onda sam tek kasnije skužil da mi je to najbolji rezultat na ovoj trci. Bio sam treći u kategoriji. Za 48 sekundi mi je pobjeglo prvo mjesto u kategoriji i 10. kod Hrvata, pa bi još uz čokoladu ubo i 200 kn. Skoro sam dobio i Katalenića. Ja odradio svoju najbolju, on svoju najgoru, i skoro sam ga dobio 😀 . Ustvari i nije bilo nešto pretoplo ili je? Kad smo se penjali cijelo vrijeme je bilo dosta vjetra, pa nas je to hladilo, ali opet usprkos mojem prijašnjem hvatanju boje, i novi sloj je bio vidljiv.

Nakon trke samo obavili klopu u domu. Tu su bila i proglašenja. Bio sam u ugodnom društvu sa svojim bivšim kolegama iz AK Vrbovca i Jelenom iz AK Force, te Goranom i još jednim gosponom. Nisam osjećao nekakav poseban umor nakon trke, a bome ni u srijedu. Mislio sam da će bit u nogama nekakve dodatne težine, ali nije. Onda sam u četvrtak umjesto laganog treninga, odradio malo jači trening, 20 minuta na 3:56. Bilo je oke. Jučer vježbe snage, danas 24 i nešto i tak. Ko umoran sam 🙂

Sad stvarno idem čitat.