Finishiranje

Izgleda da neću morati odrezati palac. Nakon groznog šepajućeg ponedjeljka te kura sa andolima, ledom i diip rilifom, u utorak se ipak dalo normalno hodati, a i trčati u asicsicama (gel chart 399kn), uz manje smetnje. U srijedu je bilo još bolje, a jučer je pao i zadnji važan trening. Trčao se Yasso, tj. 10x800m. Nije bilo nekih problema, više manje je bilo sve ispod 2:55. Palac je preživio. I to bi bilo to. Pripreme odrađene, ostalo je još odraditi dva jača treninga idući tjedan neki tempo i malo sharpeninga, i sve ostalo laganica. Ozljeda nema, koljena, tetive, zadnje lože izdržale. Još da je izbjeći bolesti. Imam na poslu ekipu prehlađenih, imam doma ekipu s želučanim tegobama. Preostaje mi jedino sve izbjegavat 🙂

Jučerašnji, kao i sve treninge brzine i tempa odrađivao sam na umjetnoj travi. Ponekad su na treningu bili i klinceze i klinci iz kluba, kao npr. jučer. Osim njih uglavnom su na igralištu i nogometaši od prstića do juniora. Pa zna biti gužva. Jučer nije bilo rasvjete do skoro 8 sati naveče, pa je bilo zanimljivo trčat brze 800-tke i pazit na još 20-tak trkača u mraku. Bar mi vura svetli, pa su drugi mogli mene vidjet 🙂
Nakon toga su stigle nogometašice. Već godinu i po u Vrbovcu djeluje ženski nogometni klub. Ne gledam nogomet često, igram ga jednom godišnje jer “moram”, na utakmici nisam bio od stoljeća sedmog, tak da nisam ni cure vidio kak igraju.

Tek od ovog ljeta sam ih počeo susretati na treninzima. Izgledaju dobro, i kao nogometašice, također :). Ima ih od onih koje su tek počele svoje nogometne korake, do onih koje već duže treniraju, pa ih lopta bolje sluša. Trenira se ozbiljno. Primjerice, jučer su imale vježbu sa šestdesetak metara intenzivnog trčanja (skip, promjene smjera) s udarcem na gol sa 16m. Imam nekog iskustva s nogometnim treninzima i to je definitivno teška vježba. Mislim da bi mogao otići i pogledat koju njihovu tekmu.

Palac

U sklopu priprema za zege maraton trebalo je ovu nedjelju napravit trening od 30km. Zadnja dužina. A treba i za klub nastupit. I ništa, odlučio na polumaratonu otrčat 30km. Odradio za zagrijavanje 6km, u tempu od 5:30, pa na polumaratonu išao prvih 5km u tempu od 4:30, pa 16 u tempu od 4:10, pa još 3km na 5:30 za rashlađivanje. Bilo je ok, bez nekih problema. Zadovoljan sam kak sam trčal ovih 16km. Imao sam u zadnjih 15 dana i dosta teških treninga. Nije bilo previše svježine u nogama. Nije da su bile teške, kak da velim, nije bilo svježine. Utrka je bila standardno ok, vrijeme valjda isto. Činilo se da sjeverac stalno puše u prsa, ali se to vjerojatno samo činilo, bar meni.

I tak odem ja spat navečer i probudi me bol na palcu desne noge. Popio andol, pa uspio nekako zaspat. Naoteklo, crveno, nije da prestaje. Ne znam. Trčao sam u tenisicama u koji sam trčao sve dužine ovo ljeto. I u čarapama također. Ne znam. Ne izgleda mi dobro. Nemrem više pisat.