VZTL VI

Napokon gotovo.

Otrčano i 6. kolo Vrbovečke zimske trkačke lige. Kao što sam i najavio ovaj tjedan sam se prebacio u standardni mod od 6 trčanja. Četvrtak je bio odmor, a ostalih 5 dana sam lagano trčkarao. Nikakvo forsiranje. Između 12 i 16 kilometara. U srijedu sam išao u ZG u ured, pa sam trening odradio u Vrbovcu na umjetnoj travi. U nekom trenutku mi se pojavila ideja da bi mogao odradit i neke stotke na umjetnoj, ali srećom sam to uredno otkanto.

Zadnje kolo je skoro isto kao drugo, samo u suprotnom smjeru. Ono što sam planirao trčat za WU i CD za 4. kolo. Plan je bio ići tih 8 i po kilometara u wannabe tempu maratona, 4:10. Za razliku od prijašnjih pokušaja, trebao je cijelo vrijeme biti isti tempo, bez neke progresije. Čak sam i nokte na nogama podrezo. Da budem šarf. Jedno 5 km sam napravio zagrijavanja i nisam se baš osjećao lagano i bio sam malo skeptičan prema planu. Krenuli smo i odmah sam otišao na čelo i počeo stiskat. Pa ko prati, prati. Negdje nakon kilometra sam bacio pogled na sat, pa mi se činilo da je pejs bio 4:07. Nije loše. Dalo bi se to držat do kraja. Nisam bio sam. Bio je još ekipe oko mene. Nakon što smo skrenuli prema Gaju pogledo sam opet na sat, a kad tamo pejs 3:58. Uuuuu, ako se sad nisam šlogiro. I tu smo ostali samo Željko i ja. Par metara iza je bio valjda Zoran, a kad je krenuo uspon prema Gaju, razlika se povećala. Tempo nije pao. I kad smo se popeli gore kod doma u Gaju bili smo na 3:58. Meni je to bilo dosta naporno. Da se nisam isto obuko ko i za prošlo kolo, možda bi mi bilo lakše. Nisam vidio da ima još mjesta za neko ubrzanje, ali da još 3 km mogu trčat u tom tempu, bome mogu. Isto tako mi je izgledalo da mi Željko može komotno u tih 3 km napravit i pol minute prednosti. Ali nije, pa smo opet zajedno utrčali u cilj. U konačnici je tempo bio 3:56.

Što reći, koju poruku poslati? Nisam mislio da mogu trčat 8 i po ispod 4:00. I cenera bi išo ispod 40, a to su jako retki petki, i nedelje, i ostali dani u tjednu. Izgleda da se škemba nije puno povećala u zadnjih mjesec dana. Osto i na druženju poslije. Uvalilo mi i neke pive. Sad će da zatopli, pa da pive isprobam, moram počet ozbiljnije trenirat. Treba pivu zaslužit.

Kad će ponovno ta liga?

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.