Malo, malo, malo sam

Malo sam zbunjen. Dugo nisam kupovo tenisice u trgovini i sad ne znam. Jel mi se noga smanjila ili su se kalupi promijenili? Sve veće i veće su. Zadnje sam uzo Nike socijalu (jednorječna recenzija) Rival Fly 3. Umjesto spejs šatla imam dva kaića na nogama. Imao sam boston 8 42 i on mi je bio taman pa sam uzo i boston 9 42 i nije mi taman. A da sam uzo 41 i po to bi bio masakr. I ovake su mi super. Ne možeš sporo trčat u tome. Spejs šatl za Endorphin Speed. I sad nigdje nema za kupit 41 i po, pa ću morat uzet 42. U međuvremenu se pojavio i boston 10. Pa na kaj to liči? Više ne postoje normalne tenisice. Morat ću još počet trčat bos.

Malo sam zbunjen. Bio krajem studenog na sistematskom. Razgovor s internisticom. Kao zdrav sam, sve u redu, ne mogu mi uvalit nikakvu dodatnu pretragu. I onda odjednom, a koliko imate kila? Ma ne znam, ali teško da imam 70. Imate tamo vagu, pa stanite. Stanem ja, a ono 72.4. Ako se tad nisam šlagirao! (A kako ću se šlogirat kad sam zdrav? Kako?) Počela me tješit, pa dobro ako zanemarimo odjeću, to je ko 70. Pa kako 70? Nemam marte na nogama, već rejsing fletice i ultra laki resjing soks. Kako 70? Nemam na sebi zimski kaput, pulover, šulju, duge gaće, već traperice i tiiišrt. Kako 70?

Malo sam zbunjen. Ovako debeo, pretio, (nastavi niz), …, u studenom sam otrčao 204km@4:41. I to s 9 dana odmora. U prosincu nastavio u istom tempu. Nikako otrčat nekakvi leo, samo garo i pokoja garčina. A možda da se ošišam? Nisam bio kod frizera 7 mjeseci. Obično sam se šišao pred važnije utrke. Aerodinamika, a i da si lakši (manje kose, prnjave čarape i gaće, baterija na vuri napunjena do pola, …). A sad nema važnih utrka, pa nema ni šišanja. Možda da još pustim brk, i ne šišam se još par mjeseci, pa da mi brico složi Prefontaineovski look? Ha! Pa kad prohujim Bukovcem! Bit će svetsko u Judžinu (piše se kak? đ(ak)? ili dž(ak)?), pa bi mogo bit hajp oko Stevice.

Malo sam zbunjen. Bilo na tv-u. Rekla jedna naša atletičarka da bi nakon završetka karijere htjela radit na boljitku nečega. Pa što je taj nečeg?