Joj, znaš što bi reko dr. Asanbegović na ovo?

Gleda Komandant Sava ove izbore i ne vjeruje. Mogo se kandidirat za načelnika. Bilo ekipe koja je kao htjela, ali nije uspjela skupit potpise. Kakvi bakrači, kakvi potpisi! Pa bude onda tamo neki notorni Đuro Sessa to brojio. E, ne bude! (Zdravko Mamič like this) Kažeš: Oču bit načelnik i onda narod dođe i napiše te na listić. Što ima demokratskije i narodnije od toga?

Joj, znaš što bi reko dr. Asanbegović na ovo? Apologeti pseudoneutralnog titoizma.

Imo bi Komandant i listu za vijeće. Samo on bi bio na listi. Osvoji 65%, 10 mandata, i onda treba glasat na vijeću. Vako ćemo, dajem 5 glasova za, 4 protiv i 1 suzdržan (ne sva jaja u istu košaru). A ubire samo jednu vijećničku naknadu. Ušteda. Ili izglasaš da vijećnike bira načelnik, a načelnik vijećnike. (Zdravko Mamič like this i ovo). I ne trebaju ti više izbori. Još ušteda.

Joj, znaš što bi reko dr. Asanbegović na ovo? Soldateska diverzifikacijskog demokratizma.

Obećanja?

Nacionalizacija Hrvatskih šuma. Sve će posječ. Neće više bit Bukovca, a boga mu ni Badgersa. Neće više ni vrganja bit, a i di će se i ilegalci skrivat?

Joj, znaš što bi reko dr. Asanbegović na ovo? Agenti antipoduzetničkog đenđerizma.

Osim toga počet ćemo provodit i reformu lokalne samouprave. Svi pričaju da ima previše općina, a niko ništa ne radi po tome. Dosta! Napast ćemo i okupirat dijelove susjednih općina, te aneksirat Marču, Novakušu i Fuku. Onda neki drugi napadanu te iste općine i one nestanu.

Joj, znaš što bi reko dr. Asanbegović na ovo? Teoretičari dekonstrukcijskog municipalizma.

Kad okupiramo Novakušu, odmah dobivamo, ne jednu, već dvije pruge! Pa ko je blesav da ide sam radit prugu ili dočekat druge da prugu naprave. Uzmeš odma ove gotove. Bit će para od prugarine.

Joj, znaš što bi reko dr. Asanbegović na ovo? Suradnici budžetski financiranog neokapitalizma.

U škole će se uvest učenje mađarskog, tako da kad prebacimo front u Mađarsku i ne trebamo migrante iz Sente za orijentaciju.

Joj, znaš što bi reko dr. Asanbegović na ovo? Ne mrem više! Dajte mi vode s cukrom!