HasBeensi

Ich bin ein HasBeen. Propo sam. Više čak nisam ni prostak. Planiram otrčat 11×1′ i onda otrčim 12 (dvanaest). Jučer trebam trčat 7×2′ kad ono 8 (osam). Prošli tjedan 13.50km@4:01. Zašto ne 13km? Tako lijep primjerak prostog broja. Ne, nego 13.50. Strašno. Uopće ne znam kako mi se omaklo 19×30”.

Čak mi je i Polar Vantage M počeo pokazivati znakove hasbeenovštine. Dva trčanja, uhvatim GPS, izgubim GPS, uhvatim GPS, izgubim GPS, … Ništa, factory reset, deinstalacija Polar Flowa s moba, pa ponovna instalacija, svi mogući restartovi… A baš idući trening je bilo gore spominjanih 13.50km, pa za svaki slučaj iskopao iz ladice i Forerunner 405. Uspio ga napunit. Traje to punjenje. Duplo duže se puni, nego što mu baterija drži. I tako trčao ja trening s dva sata. U konačnici su oba izmjerila identičnu ukupnu udaljenost od 22.40km, dok je ovaj jačiji dio od 13.50km na 405ici bio 20m kraći. Polar se nastavio ponašati besprijekorno kao i dosada, tako da ga neću morat slati servis kod Panj & Sekira d.o.o. Čak sam htio i sinkat 405icu. Pokreneš garmin express, pa onda veli da je stara verzija, pa pokreneš update, pa se instalira nova, pa ju pokreneš, pa onda veli da je i to stara verzija, pa opet pokreneš update i tako … Na koncu sam odustao jer izgleda da je i stick hasbeen. Btw. 405 je iz pretprošlog desetljeća je – ti boga moral bi si kupit novi, neki drugi kao pace2 ili m2.

Ali nisam ja jedini hasbeen, jedan, dva, tri … ima nas još. Kupio sam prošli mjesec neke socijalne Pegasus 37 E(liud)K(ipchoge). Nisam planiro, ali eto, što da vam napišem, mi hasbeensi se moramo držat zajedno. Gledaš Eliuda, pa ti dođe žao. Ne može čovjek više trčat maraton ispod 3 (kao ni ja – ali ja sam bar ekološki osvješten pa trčim u carbon free tenisicama). Lik više ne može uzet ni drvenu medalju na prvenstvu Japan (kao ni ja). Sad mora prodavat tenisice. Ne znam kako je tako propao, ali imam teoriju. Jednostavnu. Bez grafova, druge derivacije, bolesne bure, a bogami i zdravog juga. On je Tottenhamov fan. Mourihno (još jedan hasbeenovac) je trener u Tottenhamu. Dila pečene odojke po trening kampu. I onda dođe Eliud i urokaju se.

PS
Nakon što sam objavio zadnji post, zaprijetio se ujedanjem i cijepljenjem, s Badger’s miles segmenata su nestali biciklisti. Je nek, ti boga! Nema labavo.