PB

Teška vremena. Počeo brojit PB-ove u mjesečnoj kilometraži. Has Been. Natuko u siječnju 478km (4 više nego u kolovozu lani). I to bez da sam ijednom yadovao. Trebalo je ipak i skupit nekako te kilometre, pa su pale 4 mice i 2 halflinga. Nije to jedini PB. Trčao 28 dana u siječnju. Nikad više u jednom mjesecu. A ni 13 mrleta nije za bacit. Ako ste pomislili da je gotovo s PBovima, malo ste za je. Srušio sam i PB u broju uzastopnih dana što sam trčao. Ispalo cijelih 20. Od Štefanja do Nove godine.

Počeo sam i čak radit neke ozbiljne treninge. To je ono kad stisneš lap na vuri. Napravio sam ih čak 3. Jednom 11×30” s laaaagaaaanoooom minuticom između. I dvaput po 10km kao jače. Prvi put na 4:05, ali neravmjerno raspoređene uzbrdice i nizbrdice (više nizbrdica). Drugi put ovaj tjedan. 10 ispod 40 (39:50). Nisam planirao tako, ali kad nakon 6 i po kilometara vidio da je tempo na 4:01. A, …. ga, stišneš malo. Pripomoglo je vjerojatno i to što je bilo još petero trkačica i trkača, pa da se malo k, jel te, nek se zna ko je glavni jazavac u Bukovcu.

Nije ni da su ovi drugi treninzi neozbiljni, ali naprosto drukčiji je filing kad ideš na trening s namjerom da stišćeš lap. Obveza je to. Primjerice, ako ne moraš stiskat lap onda pustiš mozak na pašu, pa ti se desi da otrčiš micu od 29 km na 4:32. I još jednu garčinu na 4:17, i blatni krugovalić na 4:29. I tak.

Stigle su mi napokon i hokice mach 3. Nisam planirao uzimat hokice, a pogotovo ne mach, ali kad vidiš da su ispod 500kn, nema se kaj razmišljat. Boston 8 preko 1000km, Bakanđe, tj. Nike infinity run skoro 1000km, Nike epic react 2 preko 500km, Nike pegasus 37 shield skoro 200km. Morat ću za ozbiljne treninge izvadit Saucony endorphin speed iz kutije. One su na 150km. Iz svega navedenog očito je da mi fali još bar 2, 3 para da nekako pretrčim ovu godinu. Da nisam uzo hokice, skoro bi bio bos. Pitanje je što kupit, ali kako stvari sada stoje, vjerojatno ću kupovat žute. Btw. mogo bi u bakanđama il bostonkama otrčat još tristotinjak kilometara tako da srušim i taj PB. Koja bi to godina bila. PBova ko dreka!