Duff

Duff, Duff, Duff, Duff, Du, Du, Du, … Nije Ursus. Traktor. Ne međed. Piva je. Bio u potrazi po trgovini za Erdingerom i nađem ga, uzmem ga. Svrnem pogled na donju policu i kad tamo limenke Duffa. Woo-hoo! Odma mi se ukazao žuti debeli ćelavi iz Springfielda. mmmmmmmm beer mmmmmmmm

Planiram, planiram, ali ništa ne ostvarim. Tako sam prva dva tjedna u kolovozu mislio trčat oko 100km, pa treći tjedan imat kraći i otić na trening half u Zg. I onda cijeli tjedan iza lagano, tak dabudem svjež za subotu. Ništa. Svaki tjedan u kolovozu sam išao preko 110km. E, dosta je bilo. Idući tjedan ću ić stvarno samo 70km. Duffa mi!

Bilo je zanimljivih treninga, 4 x badgers mile (grbava makadamska milja), pa 3×3′ + 4×2′ + 5×1′ s minutom odmora. Kupio sam nove tenisice čija je cijena nešto kao: trči samo po tepihu u sobi, pa onda imam i dva treninga na umjetnoj travi. Nakon dugo vremena, dobro dođe i trčanje po ravnom. Prvi trening u novim tenisicama je bio 3km + 2km + 1km. Tolko je bilo dobro da sam trening nazvo Hajde da se drogiramo i objavio post je fejstagramu:

Ovaj tjedan sam odradio i drugi trening na umjetnoj i na speedu, 60′ minuta jačije. Prvi radni dan nakon GO. 15:30. Sunčina. 28 celzijevaca. Bilo je ok. Nisam zakuho. Na GO (skoro 4 tjedna) sam sve trčao ujutro, dio i po ladovini. Dosta treninga sam odradio samo na kavi. Ustaneš se, rokneš kavu, dva deci vode i odeš. Prije mi je to bila nemoguća misija, a sad mi je to bilo baš ok.

Subote su bile rezervirane za 34km planiranih, pa 29km neplaniranih, skoro 27km neplaniranih (bez okrepe), ali sam napravio lijep pravi Badger’s Drift krug (nisu svi putevi pokošeni, pa je trening nazvan: Prek’ lobode do slobode! Ipak sam ja Komandant). I jučer 36km planiranih. Nije da se nikad ne držim plana.

Napokon su i nasipe pokosili. Obećo sam da neću puno trčat puno sljedeći tjedan, pa ću u subotu ići jedan novi krugić u koji ćemo ubacit i Glogovnicu.

Kad sam već spomenuo Glogovnicu. Onda i par ekskluziva za kraj.

Planiram (opet) prebacit područje djelovanja južno od Glogovnice na područje Marča Beaversa (nisu još to spoznali, ali spoznat će). Zamislite te fajtove: Samo u vašoj šumi! The Clash of Titans! Marča Beavers vs Bukovec Badgers!

U planu imam i CaymanBadgerPike’s Drift. Strašno nešto! Borik, Tučenik, Pokasin, Črnec, Fuka, Borik! Krug od oko cirka 40-50km!

I za kraj Maraton pomoćnog radnika na željeznici. Trči se za branitelje, bolesnu decu, mleko, gospu …. Što ne bi i za pomoćne radnike na željeznici? Kad to ekipa iz Radničke fronte vidi odma će me učlaniti, kakav pripravnički, kakvi mentori.