Brada

Ove godine sam eto dosta intenzivno pratio situaciju na maratonu u Rotterdamu. Bilo je dosta naših, a nekima od njih sam i spomenuo da je utrka odlična, pa me zanimalo kako će otrčati i hoće li imati slično mišljenje o maratonu. Izgleda da je ekipa zadovoljna, pa sam onda i ja. Usput im i čestitam!

Trčao sam Rotterdam prije tri godine. U subotu sam podigao startni broj, popio kavu, prošetao (ne puno jer je turbo puhalo, a pomalo je i paduckalo), pa završio na ručku u Vapianu (bio je jedno vrijeme i u Zagrebu). Bilo je dosta maratonaca tamo na ručku, ali upao mi je jedan u oči. Rđava brada od dve kile. Nedjelja, trčim ja, približavam se onom krugu oko jezera, ususret dolaze ekipa koja je odradila krug, evo brade. Kanađanin. Sigurno je drvosječa. Bacim pogled na rezultate kasnije: 2:24.

Gledam ja ovogodišnje rezultate. Neki Kanađanin, John Mason, 2:18. Kliknem na sliku. Brada. Ma nije moguće. Odem opet gledat rezultate od 2015., pa sliku. On glavom i bradom, doslovno. Odmah sam izguglo da vidim iaaf profil, pa sam usput kliknuo na neki tekst di se čovjek opisao kao: I am John W. Mason. Construction business owner, beef farmer and runner. Nije drvosječa. Pa tamo je bio i link na Stravu, pa sam ga odmah zafollowao. Imaš kaj i vidjet. Skoro dva mjeseca u Itenu, trening partneri Ali Kaya, Mikhail Kulkov, pa kenijski fartleci (oni kenijski fartleci, naziv jednog takvog: Boston Group fartlek. 3-1 x 17. Very windy last 6k, Gilbert Kirwa was surprised I was with the pack), 200+ km tjedno i tak … Valjda ni rasprodal kravice.

Questions! Ako se obrije hoće li on bit brži? Ako ja pustim bradu i ofarbam je u rđavo hoću li ja bit brži? Jeli TomTom bolji od Garmina, Suunta i Polara? Umjesto velikog godišnjeg u ljetu, uzet veliki godišnji u zimi, otić u Keniju i ići sub 2:55? Zahebavam se, osim možda oko brade.