The Hunt for Red Traktor

Mislil sam si u ponedjeljak malo lakše otrčat i tak krenem, pa onda odjednom spazim traktor i krenem se ubrzavat, pa ga stignem, ali je preusko za prestizanje, pa se vratim par stotina metara, pa se okrenem, pa opet za njim i tak. Inače, imam dobra iskustva s ekipom koju srećem po poljima, šumama, gorama. Uredno se pozdravljamo, iako se uglavnom i ne znamo. Ponekad me ponude i s gemištom, sam kaj sam ja uvek u žurbi, pa je odgovor bum drugi put.

Ko počeo sam se pripremat za jesen. Pa trebao bi valjda sada malo lakše i kraće trenirat, al mi se neda. Zadnju subotu u lipnju sam trčao dužinu od 30km na 4:41 i to u Bukovcu. Valovito. Pa za tjedan poludužinu od 24 i nešto na 4:31. Sad u subotu ću opet napravit dužinu, 30+, bez nekog planiranog vremena. Bit će vruće, pa ću se ja ustat malo prije 5, popit kavu, pojest nešto i krenut trčat oko 15 do 6, tak da sam posle 8 gotov. Koliko brzo? A, kajjaznam.

Nije sve tako brzo. U nedjelju sam čak trčao 14km na 5:13. Krenuo sam u zadnje vrijeme standardnom rutom od uskog mosta na Črncu prema Potočecu. Kad sam ponovno stigao do ceste, odlučil sam se spustit do ribnjaka Črnec. Pa sam se onda prebacil preko pruge, pa otrčao par kilometara i po trasi nove pruge. Od Črnca prema Vrbovcu. Tračnica još nema, ali podloga je super ispeglana. Morat ću se još koji put zaletit, da provjerim napredak radova.

Ma dobro, traktor nije bio crven.