Žaba

Teško je žabu u vodu natjerat. Šu, šu, iš, skoči, ajde, šta se praviš engleskinja, jump, jump, jump, jump frog, jump frog, jump around, jump around, buć. Nakon dvojbi u prošlom postu glede (možda hadeze pobijedi pa …) i u svezi jesenskog maratona, jedan komentar na fbu bio je dovoljan da se prijavim na Ljubljanski maraton. Jump, jump, pa-pa House of pain. Skoro pa da sam i zaboravio na preponu. Nižu se kilometri, i jaki treninzi uredno prolaze, il sam dobar il mi garmin ne valja. Kakvih 3:10, kakvi bakrači, malo sam si bahattee.
Stiglo vrijeme i za trku. Početak rujna i opet Žumberak. Meni je to jedna od najdražih trka. Staza mi je super. Tko nije bio, ne zna što propušta. Možda je nekome (neću imenovat) to zabit ili pripizdina, ok, nije se baš ugodno od Krašića do Sošica voziti, ali opet puno će se više uživat na stazi nego primjerice na tri jarunska kruga. I ovaj put smo na trku išli klupski. Jedan auto, nas petero. Junior je išao busom. Prognoza u petak za subotu je bila očajna, tako da sam odlučio biti ekološki nastrojen i trčat u najzmazanijim tenisicama. Nek se priroda pobrine za tene. Na koncu je ispalo odlično vrijeme za trčanje. Isto vrijeme kao i lane. Plaho. Moraš bit cool. Ak napraviš kakav nagli pokret, nebo se bu otvorilo. Jubilarka, 20. trka, pa se skupilo dosta trkača. Stigao je i bus malih i velikih BeHa trkača. Malo su kasnili u dolasku, pa je start bio pomaknut za pola sata, ali u konačnici se to isplatilo. Valjda se svima više žurilo dotrčat u cilj, pa su si valjda svi srušili osobne. Pa i ja 1:09:49. Minutu i sekundu brže nego lani. Nenamjerno. Fakat tu utrku ne trčim ozbiljno. Krećem s hitnom. Prvi kilometar za 5 minuta. Ne ubijam se na nizbrdicma. Čemu? Pa dođe uzbrdica, samo dodaš malo gasa i u par sekundi stigneš ili napraviš 10, 20 metara razlike. Sori ljudi, ali koji je to gušt. Iako se činilo da bi se mogli provuć bez kiše, ipak je padala na jednom dijelu staze i to jako, tako da sam i tene uspio oprat. Zadnjih kilometar sam išao jako pogotovo onu zadnju uzbrdicu kod crkve. Baš jako, a bio i čovjek ispred. Deset minuta nakon dolaska u cilj sam si drmnul i sendvič, pa još posle grah i dve kobasice i pivkana.
Dan poslije ujutro sam napravio laganih 11 i po. Nema nikakvog umora od trke. Nastavljamo s treninzima. Još tri dužinska, i ovi ostali, i još dve trke. Varaždinski polumaraton s uvertirom na 5km (B2B run).