Tehnološka diskriminacija u doba nacionaloptimizma

Tamo u utorak, prije nekog nogometanja, vidim na vuri za trčanje da je postotak baterije ispod 30. Ajmo ju napunit. I zasinkat, također. Upalim laptop i turim kabel. Nakon nekog vremena (treba laptopu vremena da se zagrije i sve povata) iskoči nešto tipa: Moraš novu verziju Polar FlowSync-a instalirat. Ajde instaliraj. I tako se to instalira i na kraju iskoči, e ne može! Treba nešto 64, a ti si 32! Jao! Šta ću sad? Ima negdje komodorac, jel to to?

Krenem malo surfat. Pa to treba Windows 10 s 64, pa rama, pa procesor, pa ne znam šta sve treba! Odo gledat jel se neko žali po fesju, redditu, niđe nikog. Izgleda svi na 64. Pa što mi je laptop prestar? Kupio ga 2007. Stavio mu 3 gige rame. Čak i Vistu zamijenio s sedmicom. Još uvijek se browseri mogu pokrenut. Dođeš s trčanja, pa očeš ažurirat dnevnike trčanja, upališ laptop, klikneš na browser, i onda se odeš tuširat i kad si gotov i browser je spreman za rad. To šiba, nikako da crkne! (I Commandosi rade također)

Da kupim novi laptop? Koji, osim da je nešto 64? Neki nabrijani Macbook Air za 3000€ ili K+ za 300€? Ili da mi firma kupi nešto? Da ih ne sramotim po internetima, reputacijski rizik i te spike. Morat ću sad post podijelit i na Linkedinu. Možda dobim i kakvu ponudu za poso.

Na kraju se uvijek treba pouzdat u zdrav razum. Polar ima već 4 godine, 17, 18 iljada kilometara. Radi, treba ga punit jednom tjedno kad sam u full treningu, ali nikad ne znaš. Tako da najbolje kupit novu čuku da bude tu za rezervu. I to takvu koja ne treba tamo neki laptop za što god već treba. Jes, to je to. Još samo da je uvatim sniženju. Mi Hrvateki!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.