Martinje

Bio danas na utrci. 5km kod AK Martina u Dugom Selu. Dobra staza. Nije dosada. Gore, dole, levo, desno. 19:47 za 4. mjesto. Nije neka reza, nisam se baš pretrgel. Ah, ne bum si ni pivu popil. Bar sam nove tenisice isprobao. Asics Magic, Mega, … , najjeftiniji Speed. Kao ok su. Mislil sam se bar i 5km zagrijavat, ali nisam stigel. Mogo sam doć pol vure ranije, pokupit broj i popit kavicu, a ne doć kad i svi ostali. Tak da sam se zagrijaval 2 km. Zadnji put sam trčal 5 km u Dugom Selu 2009. dva tjedna nakon što sam otrčo prvi maraton. I to mi je bila prva trka na 5km. A kak sam uopće završil u Dugom Selu?

Nakon Varaždina sam deset dan trčkarao i razmišljo što dalje. Pa sam se domislio da bi mogo u Crikvenicu na maraton ako ga bude, pa sam onda kreno s treninzima. Srijeda jača. Dve subote u listopadu dve dužine i onda treća na Sesvete jer tad neće bit lovaca u šumi (valjda). I tako krenuo. Srijede: 2 x po frtlja eminema, 8 x 1km, 2 x 5km, eminem, 4 x 2km. I dve dužine 30 i po @ 4:29 i skoro 35 @ 4:26. Potkraj mjeseca je stigla obavijest da nema Crikve i šta sad? Pa sam odlučio da ću završit s pripremama za maraton, tj. neću trčat još jednu dužinu, te završit sezonu na Stareku. Nekakav progresivni Starek je i ionako stajao u planu priprema. I tako umjesto 38km na Sesvete odradio miiiiicu piramidiiiiicu (5km 4km 3km 2km 1km) koju sam planirao odradit u subotu (jučer). Pa što za vikend? Treba i kosit (izdržalo vrijeme jučer), a i ne treba se ubit, pa ajmo na 5km u Dugo Selo. Još odradit 4 x 1km u srijedu. Pa juriš na Stareka. Kao veselim se. Nisam ga trčo od 2016. pa sam i zaboravio kako to ustvari izgleda.

Od ljeta baza za trening, umjesto Borika, mi je NK Zvekovec. I vidi čuda, desila se sinergija. Ja treniram, oni pobjeđuju i postali prvaci druge lige. Još kad im boce Žuje i Pana zamijene Paulaneri i Erdingeri bit će i sredina tablice prve lige. Ima i boca Heinekena. Malo su nestrpljivi, odma bi na ligu prvaka. Postepeno, dečki, postepeno.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.