Breaking news

Bigl je preživio. Išo je par kilometara dobro ispod 4:00. Murja, vodeći na deset, bigl, pa svi ostali. I još se zajebava. Malo desno, malo lijevo, malo naprijed, malo nazad, malo pišat … A onda ga satralo. Valjda je zanemario hidraciju, ali obzirom na entuzijazam očekujem ga i iduće godine na startu.

Baš sam se pripremao za half u Vrbovcu. Baš sam odradio odličnih 5 tjedana treninga do ovog zadnjeg tjedna. Bilo je lijepih treninga. Udarničke srijede sa: 4x2km, 2×3′ + 4×2′ + 6×1′, 2 x po eminema, 1 x frtalj eminema + 2 x po frtlja eminema, vikendom dvije lipe garčine, tri mice, malo Marče za uzbrdice i nizbrdice. Smanjio i tjednu kilometražu.

I onda, prošle subote me počela zatezat prepona i to ono nakon 10 protrčanih metara. Wtf!? Ok, za taj trening sam morao zbog događanja naroda kod Borika izmjestit startno-ciljni prostor po frtlja eminema dalje. Pa je možda to problem. Onda sam još otrčo micu. Malo previše, malo prebrzo. A kad sam baš išo tamo di nisam dosad išo i bilo je lepo, a onda ne mogu trčat sporije. I tak.

Prognoza je već te subote bila za onu stvar, a nakon toga svakoga dana u svakom pogledu ona stvar je postala veća. Hmmm, i kaj sad? Taman sam planiro pokazat da sam brži nego lani kad sam bio brži nego u svojim najboljim danima, a ono …. Dobra izlika zlata vrijedi. Cijeli tjedan sam svako jutro znao da imam preponu, a i na svakom treningu je bilo pimplavo. Moraš pazit da te ne prebaci. Imao sam i dvije terapije kosilicom (jest da je ona specijalista za zadnju ložu, ali nije odmogla). Petak je bio odmor, jučer lagani garo od 9 i po km. I odluka je bila da se trči 5ak. I onda se dođeš prijavit pol vure prije starta i gledaš ekipu i di ćeš sad trčat 5aka, pa prijaviš 10icu. Ti boga, da sam došel ranije, još bi trčal i half.

Nisam se ništ ni zagrijaval. A kaj buš kad je prvi km nizbrdo. I toplo je. Bio sam u prvom redu na startu (možda i po prvi put) pa je ubrzo bili malo ljudi ispred mene. I bigl. Prepona je bila oke, pa sam bio dosta opušten. Nisam imao nikakav plan vezan uz vrijeme, plasman, nego otrčat bez nekih problema, bez da zakuham, bez da bude (pre)teško, bez da si ponavljam još samo ovo, pa još samo ono i … Nije bilo lagano, ali niti u jednom trenutku nisam forsirao. Jedino mi se nije dalo bit među prva tri, pa sam bio malo razočaran kad je tip produžio na half. Može Iva potvrdit. Onda sam još stigao Matiju. Gad demet. Onda je nas stigao Stjepan, pa je on ošo naprijed, a Matija nije htio, pa sam na kraju završio treći. Rezultat 41:30. Pristojno. Imao sam i gorih cenera na puno ravnijim stazama i daleko povoljnijim uvjetima. Čak sam i na proglašenje došao. I onda se desilo nešto strašno. Voditelj nije čitao klubove trkača. Pa ne može to tako. Prvi nastup Črnec Caymansa, i onda to prođe nezapaženo. Toliki marketinški potencijal, a sad ništa od toga, cccccc …..

Plan je da se nakon Vrbovca prebacim bar 4 tjedna u rikaveri mod (kraće i sporije, bez teških treninga). Oke, nećemo sad pretjerivat. A onda će se i prepona oporavit. Plan je trčat Varaždin polumaraton ispod 1:24. Vrijeme je da i to otrčim. Možda otrčim nešto kratko u Križevcima ili Bjelovaru tjedan ili dva ranije. Ovisno o datumima. Ne da mi se sad to ić gledat. A možda bude još negdje u blizini kakva kratka pa da se okušam. Oke, nećemo sad pretjerivat. Ako će bit maraton u Crikvenici onda ću njega trčat, inače ništa.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.