Ajngemahtec

Prošle subote, nakon deset dana odmora, sam ponovno krenuo s trčanjem. Sporije, za razliku od lani. Možda bi uzeo još koji dan odmora, ali kad sam već prijavio Martinski polumaraton, ipak sam odlučio skupit nešto kilometara, da baš ne uletim na trku, ono, ko jazavac.

Obzirom da se ne mogu pouzdat u svoje trkačke sposobnosti, odlučio sam možebitnim protivnicima otežat posao manipuliranjem. U prijavi sam naveo da trčim za Bukovec Badgerse, na trku sam došao u trenirci od AK Vrbovec, a utrku sam trčao u dresu AK Forca. Nisam imao odjeću za poslije trke od nekog četvrtog kluba, pa sam odma zgiljo (Ha! Zgiljati!) doma. Ni pivu nisam popil. Šmrc!

Malo o trci. Bilo je odlično. Startni paket: majica dugih rukava, boca vina, jednokratna kabanica, utrka, bon za ručak i sve to za 60kn. Trasa dobro označena. Okrepe i više nego dovoljne. Staza nije monotona. Grbava je. Ide levo, desno, napred, nazad, gore, dole. Šlag na tortu je uspon na Martin breg. To mi je baš bilo gušt otrčat (trebalo se i spustit dole, što mi nije gušt 🙂 ) Vrijeme je poslužilo. Magla se razišla u drugom dijelu trke, pa nije stiglo pripeć. Što se mojeg trčanja tiče najviše sam se fokusirao na uzbrdice i to sam čvrsto trčao. Ostalo je bilo na osjećaj. Da ne bude teško. Pazio sam se na nizbrdicama. Na kraju 1:31:29. Obavio sam i zagrijavanje prije utrke. Lagano i polako. Ali stvaaarnooo, laaagaaanooo i pooolaaakooo. Bez obzira na profil staze, ovaj se polumaraton da brzo istrčat. Svi kažu da će se utrka i dalje održavat, pa se nadam da će tako i bit. Tako da iduće godine, ak niste u Ljubljani, morate biti u Dugom Selu.

Spomenuo sam u prošlom postu da trebam kupit tenisice. Našao 3 kandidata. Sad još samo da nađem sniženja. Clifton 6 crvene. Ultra boost bijele. Adios 4 narančaste.

Stigao novi Kindle (i tu je trebalo dočekat sniženje), pa nakon mjesec dana čitanja na mobu, opet se osjećam ko čoek. Na repertoaru je Kapital od Pikettyja i Zločin i kazna. Mislio sam čak pomjenit ime na Stravi u RR Raskoljnikov, ali sam odusto. Moro bi onda mijenjat nazive treninga. Baba, sekira, nadžak, švarba …

Zadovoljan sam s Polarom, bijelim, ali, ne znam jel ste ubrali, Garmin je izdo Darth Vader sat. Crni. Fuck. Dark side grows stronger. Resistance is futile. 400 €. Fuck.

PS
Blog ima novi slogan

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.