Hm, hm, hm, …

… hm, hm, hm! Nešto si gruntam da bi mogao osnovat running team. Imaju eNeNovci (NN running team) di je Kipchoge, pa Mudani (Mudane Team) di je Farah, … Kužiš? Ekipa ne brije više na atletske klubove. Treba ti nešto više.  Running team. Atletski klubovi su baza. Running teamovi nadogradnja. Avangarda.

Najvažnije je odabrat neko dobro ime. Mora vrištat. Primjerice, Sv. Robert Bellarmine. Sad zaozbiljno. Imam nekoliko kandidata za ime:

  • Glogovnica Pikes (Glogovničke štuke)
  • Črnec Caymans (Črnečki kajmani)*
  • Bukovec Badgers (Jazavci z Bukovca).

Zašto životinjsko? Kako zašto? Bikovi iz Čikaga, Race iz Anahajma, Kukci iz Liverpula …

Zašto engleski? Kako zašto? Pa nećemo valjda trčat hucipte, huve, hase, i ko zna što će da bude iduće godine. Mi go Amerika! Prvo franšiza, pa dinastija u NRL-u (Američka profesionalna trkačka liga). Pucamo uvik na široko, a ne samo di nam vidi oko. E.

Favorit mi je Bukovec Badgers. Go Badgers! Go Badgers! Goooo Badgers! Badgers! Šilterica s duplim B na čelenki. Jakne sa BADGERS preko prsa. Jedini problem bi mogao biti s dizajnom dresova. Ne bi valjda izgledali ko jazavci koji su pejsali Kipchogea u Berlinu.

Mislio sam stavit i neku anketu, pa da narod odluči. Narod. Odlučuje. Možda, ipak, ne. Ime je važna stvar.

Zadnja dva tjedna sam ubacio i 5. trening i izbacio asfalt. Sve odrađujem na nasipu i okolici. Subote su isto sve duže. Nakon dva halflinga, pala je i Mica. Preko tjedna se trči do mraka. Nosio sam i naglavnu lampu prije dva tjedna. Čak sam je i koristio pol minute. Kako sam trčao kod Črnca po trasi nove pruge, a ususret mi je dolazio vlak, uključio sam lampu da blica. Ali ništa. Nula bodova. Nije me doživio. Razočarao sam se. Pa jel problem malo zablicat?

*Črnečki kajman je mitološko biće. Trčiš po nasipu uz Črnec. Gotov si s treningom, ideš si prezut tenisice, a ono, fali ti noga. Odgrizlo je. Ne znaš kad, ne znaš gdje. Jedino znaš da si krenuo na trčanje s dvije noge, a vratio si se s jednom. Moraš si opet kupit par novih tenisica. Ima i pjesma o kajmanu.

Cayman, Cayman, burning bright,
In the Črnec of the night;
What immortal hand or eye,
Could frame thy fearful symmetry? 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.