An aging marathoner

Ko osvrt na sezonu. Neda mi se ići tražit što sam lani napisao koje utrke ću trčat ove godine. Ovako po sjećanju čini mi se da sam promašio dvije trke. Današnji Cener (uživo javljanje na sve tri nacionalne televizije u središnje informativne emisije) i maraton u Firenzi.

Pozitivne stvari

1. Nije bilo ozljeda. Čak ni nekakvih smetnji koji bi me primorale da preskočim trening ili dva. Možda zato jer radim redovito vježbe snage, a i nešto drillsa je ubačeno, a i trči se donekle po raznolikim terenima. A možda i zato jer ne treniram dovoljno jako. I sad ću ja tu ko nešto jadikovati, ccccccc …

2. Drugi ekipno na PH u maratonu na Plitvicama. Lani kad sam bio dobar bili smo četvrti, sad kad sam bio loš bili smo drugi. Kad sam pisao o razlozima odlaska iz AK Vrbovec jedan od razloga je bio i sportski motiv. Ekipno PH u maratonu je bio taj sportski motiv. Vrhunac karijere. Da citiram imenjaka: Moja Himalaja je, pa, Kalnik 😀

3. Toliko sam loš ove godine da se moram hvalit osobnim na 5 km.

Negativne stvari

Pa ustvari nema nešto vrijedno spomena. Možda malo taj nedostatak motivacije da izvučem iz sebe više na utrkama. Da dam 119,99 %. Nekako sam, pa kajjaznam, 89,99 %. Ponekad pogledam intervjue naših sportskih veličina na teveju. Izgleda da su svi odreda članovi Hrvatskog žrtvoslovnog društva. Od Zvonimira Šeparovića draža mi je Deena Kastor:

We make choices. I hate to say ‘sacrifices.’ When I speak to younger groups, to colleges and other younger athletes, I say ‘we don’t make sacrifices. If we truly love this sport and we have these goals and dreams in the sport, the classroom, or in life, they’re not sacrifices. They’re choices that we make to fulfill these goals and dreams.

A, da, skoro sam zaboravio. POGORŠAO sam si i osobni na polumaratonu ove godine. Kad je bal, nek je bal. Sad iznosi 1:25:09 i otrčao sam ga 2016. u Varaždinu. Kad su u pitanju izmjere staze, u stilu dečeca z Sutle, ja ne smatram ove HASine verifikatore kompetentnim, već samo sud AMISa. Da nastavimo u istom stilu. Lakše si bum srušil osobni u polumaratonu iduće godine. BUM, BUM, BUUUUUM!!!!

Obzirom da Split i proljetni Zagreb imaju odgovarajući papire, onda se eksplozija može očekivati u jednom od ta dva grada, a bogami, možda i u oba. A možda me i uhapse zbog terorizma.

Maratonski planovi? An aging marathoner tries to run faster

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.