Kozac-i

Sukladno najavi odradio u subotu 10km lagano od 8 ujutro. Bilo je ugodno, bez sunca, s oblacima. Pa kad sam popodne proveo desetak minuta vani, odjednom mi je u glavi bila samo jedna riječ. Fuck. Moji planovi za polumaraton  u Varaždinu su fulali godišnje doba.
Ujutro sam pokupio Ljilju u Dugom Selu, tako da ne idem sam na polumaraton. Pa nakon što smo podignuli startne pakete otišli smo na kavu s Branimirom. Na kavi nam se pridružila i Branimirova ekipa s hitne iz Čakovca. Pa neće valjda danas bit tako. Doručkovao sam u 7, ali sam nešto ogladnio, pa sam još smazao i sendvič iz startnog paketa. Malo sam se i zagrijavao s Hrvojem, pa još otišao obavit wc, pa popit vode u birtiju i skoro zakasnio na start. Nije mi se nešto dalo gurat u startnom prostoru, što je u konačnici rezultiralo da mi je neto vrijeme 15 sekundi brže.

Nakon 1. kilometra kad se malo situacija rasčistila sam se počeo i ubrzavati, ali nisam nešto posebno pratio tempo. Bitan mi je bio osjećaj. Nakon petog sam trčao neko vrijeme s Ivanom. Polako smo prestizali ekipu ispred, a to je uvijek godi duši. Nakon nekog vremena sam se malo odvojio, još sam malo stiskao i nije bilo problema. Na 17. km sam stisnuo lap i počeo polako s usporavanjem. Nekak sam si gruntal, odradil sam si 15km malo jače, dosta je toplo, minuta sim ili tam mi onak ništ ne znači. Na 18. km sam se i zaustavil na okrepi. Ipak je tu bila pleh muzika i mažoretkinje. Mora čovjek bacit oko. Dobar je bio i band i deejayica. Pred ciljem sam imal i navijače. Fala Severi. Samo ih je 3 trčalo. Na kraju: 1:28:37 (1:28:22). Cool trening. 
Nisam fural šiltericu, pa mi se faca lepo zacrvenila.

Bilo je i osobnih. Posebno je vrbovečka ekipa bila nabrijana: Viktorija, Mirela, Joža, pa još je i klupski kolega Hrvoje išao osobni. Kaj da je bilo deset stupnjeva hladnije? Masakr. Ljilja je uzela 2. mjesto u kategoriji. Čak sam i ja ubo 3. mjesto u kategoriji. Varaždin standardno standardan. Nemam kaj dodat ni oduzet. Dolazim i iduće godine, obzirom da ne idem u Berlin, ni Budimpeštu, ni Košice. Zasad škicam Valenciju ili Frankfurt. 

Kozac-i – muški G.O.A.T.-i. U nedjelju ih je bilo dva. Kipchoge i Mayer. Za Kipchogea je jasno. A Mayer? Pa ako možeš srušit za 80 bodova svjetski rekord u desetoboju, onda si Kozac.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.