Odjava Plitvica

Nisam otišao na koncert. Nije pomoglo da otrčim bolje od ofrlje. A ništ sad moram ić gledat Učiteljice. Bruto rezultat 3:26:35 (btw. trebala bi za PH posebna startna zona). Goran i Lovelos su odradili strašan posao, 2. i 5. u pojedinačnom poretku za prvenstvo Hrvatske. Da sam Drago Ćosić, reko bi išli su ko u svojim najboljim danima 😀 . Stoga je i ovo moje vlečenje po stazi bilo dovoljno da osvojimo 2. mjesto na ekipnom prvenstvu Hrvatske. Da pohvalim Jelenu i Mladena na istrčanim prvim Plitvicama, pa polumaraton(k)(c)e, štafetarke, 5kaovke, … Bravo djevojčice i dječaci!

Ne sjećam se kad sam se tako dobro naspavao prije trke. Kad se hoćete dobro naspavat, odite na Plitvice. Obavio doručak, zaboravio popit kavu. Aha, možda zato, … 🙂 Mladen i ja smo krenuli zajedno. Izgledalo je da ne idemo prebrzo. Mislim da smo prvih 9km odradili na 4:15. Na uzbrdici sam otišao naprijed. Osjećao sam se dobro. Sreo sam se sa Sergejem, pa Sašom, pa smo i izmjenili par riječi. Pa onda je došla i druga uzbrdica, pa i to je išlo dosta dobro. Nakon nje nizbrdica na kojoj sam se kao pazio. Ne volim nizbrdice. I onda otprilike od 25km pa nadalje sve se svelo na iščekivanje kraja trke. Nije da sam se baš predao. Čak sam prestizao i neke ljude i oni opet mene. Dođem na 42km i moram se zaustavit jer će me čopit grč u desnoj (mojoj ahilovoj) loži. Fala bogu bilo je još polumaratonca na stazi koji su mi udijelili pokoji savjet 😀 Nisam bio 5 godina na Plitvicama, pa sam zaboravio kako to u stvari izgleda. Pa si misliš ma to bude ovako, pa bude onako, da ne velim bude lako i onda ti uleti Dušan Bilandžić i kaže: E, ne bude!

Vrijeme do proglašenja sam proveo u ciljnom prostoru. Povremeno je paduckala kiša, pa je malo kvarila ambijent. Napokon sam popio i pivu s Dejanom. Dao mi da probam neko indijsko pivo. Divim se ljudima koji to mogu pit. Nakon proglašenja sam otišao još nešto pojest, popit još jednu pivu, nakon dvije žuje, velebitsko. Stannis Baratheon style. Za neke stvari se moraš kaznit, a za neke nagradit.

Riječ, dvije o organizaciji. Odlično. Možda fali neka birtija u blizini. I to je moguće u Hrvatskoj 😀 Hoću li ponovno trčat Plitvice? Da, naravno.

Što i kako dalje? Izgleda da mi treba odmor (mentalni ili fizički pitanje je sad?). Pa dosta me sadašnja situacija podsjeća na 2014. Tada sam isto bio ofrlje. Pa sam se odlučio spremiti za jesenski half ispod 1:24, što je rezultiralo da se nisam mogao spustit ispod 1:30. Pa sam onda dva mjeseca lagano trčkarao, pa sam krenuo s pripremama za Rotterdam u 2015. I defacto sam od tada u konstantnom “ganjaju” “odličnih” maratona i to me malo potrošilo. Osim toga u zadnjih 14 mjeseci sam otrčao i 6 maratona, što bi inače išlo u 3 godine. Nije mi problem u motivaciji za trening (da je vjerojatno bi odradio više lakših treninga, pa bi bio odmorniji, ali kad su oči veće od želuca), već za utrku. Trebao bih doći otrčati utrku, a ne odraditi je. Teško je trčati i brojiti, još 3km i odradio sam dvije trećine utrke. Wtf?!? Već sam mislio da otkažem Amsterdam najesen, ali neću zasad.

Probat ću do 01.08. trčati samo lagane treninge, pa da vidimo di će me to dovest. Pa onda otrčat Amsterdam, pa makar i selfijanerski, pa pauzirat od maratona do iduće jeseni, osim ako ne bude ekipno u Rijeci ili na Plitvicama. Odlučno osim, ako, možda, ipak 😀 Lakše je to napisat, nego odradit, pa sam odlučio napravit nagradnu igru. Trkački fejs, trkački instagram, trkački blog, trkački forumaš, pa ko pravi virtualni runner vrijeme je da imam i nagradu igru. Svako tko me uhvati da imam ukupan tempo treninga (Vrbovec polumaraton se ne računa, toliko o odmoru 😀 ) strogo brži od 4:45 ima neindijsku pivu na polumaratonu u Varaždinu u rujnu. Mjerodavna aplikacija za praćenje je kradljiva Strava. Zakomentiraš se kod svakog bržeg treninga i to je to 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.