Govno

Ma volim ja snijeg. Na teveu, u Chicagu, na olimpijadi. Danas je bila na redu dužina. Najduža prije Breše. Odradit ću još jednu kraću i bržu iduću subotu.

Napadalo je nešto snijega sa srijede na četvrtak, a temperature su kilave pa se to polako topi, a ionako je sve mokro otprije, pa sam znao što me čeka, pa je entuzijazam bio na nižoj razini nego obično. To je značilo da ću obuti goretexice Asics Sonoma, a ne hokače koje su mi prirasle nozi. Dobre su Asicsice i nisu bile skupe, i vjerojatno ću njih uzet kad ove poderem, ako će se iste više proizvodit. Sve dužine ove zime trčim u Dogma kompresijskim dokoljenkama pa ću i Brešu odradit u njima. Ugodno mi je u njima, a sad jel pomažu il odmažu, svejedno mi. Dođem ja tako zapakiran na startnu poziciju, izađem iz auta, zaključam, sateliti ulovljeni, taman htio stisnut start i onda se desilo nešto sasvim očekivano.

Nisam stisnuo start.

Cijelo jutro je bilo snijega u zraku i nije bilo naznaka da će nestat. I tako neki metilj ruje i ne da mi mira, a srećom sam u autu imao i nepremočivi Montane šuškavac, i ništa presvlačenje. Hvala ti metilju, inače bi Papa morao pod hitno beatificirati Stepinca, jerbo bi svetački panteon bio desetkovan. Naravno, snijeg je cijelo vrijeme bio u zraku i uredno se topio na svakoj prepreci na koju bi naišao. Đubre podmuklo. Nakon dva sata su se i gortexice predale, pa zadnja dva kilometra su mi odrvenijeli prsti na nogama. Auuu, dobra izlika za uzet nove gortexice.

Nisam odmah otišao u šumu, već sam prvi kilometar odradio po cesti, pa u šumu, pa na cestu, pa u šumu … Dojma sam da sam recimo 18km odradio na cesti (asfalt), a ostalih 20km u šumi, makadam, snijeg, bljuzga, voda, blato (svega se nađe). Prva i druga runda su bile po 14 i po, a treća 9km. Nakon svake okrepa. Teren je valovit, nema tu nikakvih ravnica. Postepeno sam se ubrzavao pa sam završio s ukupnim tempom od 4:34. Oke je. Bio bih zadovoljan i s 4:45. Nisam bio jedini u Bukovcu. I Severi su bili na trčanju, a bilo je i nekoliko šetača.

Opet se nešto HRT Vakula meteo vjerodostojno (ono VJERODOSTOJNO) (lijen sam pogledat Talijane i Norvežane) da će padat snijeg u ponedjeljak, utorak, tako da sam stvarno ushićen. Kad dobijem na lotu pol godine ću bit u Portugalu, a pol u St. Moritzu. Još da se sjetim uplatit.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.