Dress rehearsal

U stilu stare škotske misli globalno djeluj lokalno i ove godine sam završio u Ivaniću na polumaratonu. Osnovni plan je bilo ići sporije nego lani. Recimo 1:35. Ipak me malo povuklo pa sam išao 1:32:40 (?). Zagubilo me u rezultatima, pa dok me ne nađu nek stoji ovaj rezultat. Kao i lani prozivali su sve sudionike trke i djelili im diplome i finišerske medalje na bini. Lani zbog grčeva nisam bio u stanju doći do bine, pa su me možda iz predostrožnosti, stavili sa strane 😀 .

Što se tiče same trke nemam nešto posebno za dodat. Krenuo sam lagano, pa sam se pomalo ubrzavao. Staza mi je bila oke. Vrijeme nas je također poslužilo. Potop je počeo za vrijeme ručka. Vrijeme prije i poslije trke sam uglavnom proveo u društvu kolegice i kolega iz bivšeg kluba. Iz Force je bila još samo Mirna (kao i lani).

Trka mi je poslužila za isprobavanje novih tenisica, novih čarapa, klupskog dresa broja 2. (pravog atletskog, bez rukava). Dres mi je odličan, kao i onaj broj 1. s kratkim rukavima. Tako da jedan ide na Cener, a drugi u Ravennu. Trebaju mi neke čarape za trčanje po zimi, a bome i da mogu marte furat, pa sam onda odlučio uzet neke Nikeove opće prakse, pakiranje tri komada. Taman su u Žutom mačku bile na 30% sniženja, ali bile su i neke druge čarape na sniženju pa sam uzeo jedan par CEP i jedan par Compressport (bijele s crvenim točkama 😀 ). Prošli vikend sam isprobao oba para, ali nekako su mi CEPice bolje legle, pa ima da cepam u njima. Nakon zadnje deset kilometarskih grčeva u stopalu na maratonu prije dva tjedna, odlučio sam odmah uzet Hokin Clayton 2 s namjerom da se Ravenna trči u njima. Ionako je bio planiran kao iduća tenisica, samo koji mjesec kasnije. Uranio Djed Mraz ove godine 😀 . Prvo trčanje je bilo ok, a još ćemo malo trčat u njima, a pravi test će biti za 3 tjedna.

Onako usput čitam i neke knjige. Kod obadvije sam došao do polovice. Jedna je Hansons Marathon Method. Ima samo planove priprema za maraton. Ono kaj je najzanimljivije da je najduža dužina 27km (ajde ipak je to duže od 24km 🙂 ). Druga je Birth of a Theorem: A Mathematical Adventure koju je napisao Cedric Villani. Opisuje nastanak rada za kojeg je dobio Fieldsovu medalju. Naravno da je ta matematika izvan mog dosega, ali Villaniju nije ona u prvom planu. Da inzistira na njoj i brdu izvoda knjigu bi pročitalo stotinjak ljudi 😀 . Ima nešto formula, ali ih se uredno može preskočiti bez da se išta (bitno) propusti.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.