Špartana

Odlučio sam ići za Novsku lokalnim cesticama, a nazad po auto cesti Jedinstva (u zadnje vrijeme svi stalno spominju neko jedinstvo, a ko bratstvo je izgleda na ignore, pa možda cesta ponovno dobije pol starog imena). Čazma, pa Donji Miklouš, pa makadam koji se na kartama vodi ko D26 (državna cesta 26), pa Garešnica i Novska. Što se tiče makadama, ugodnije se vozit po njemu i bolje izgleda nego asfalt kroz Marinkovce. Cijelim putem je bilo nešto kiše i kad sam stigao u Novsku taman je počelo pomalo kapat. Pokupio sam startni broj, pa ošo na kavu, pa se onda spustila. Takva je bila prognoza. Mislio sam se malo duže kao zagrijavat, ustvari skupljat kilometre, ali obzirom da je i dalje padalo zadovoljio sam se i s 2 kilometra.
Trčao sam Spartanu, utrku od 16km. Ima još i duplo kraća trka. Otprilike se 6km trči po asfaltu, 6km po šumi (zemlja), te 4km po makadamu. Organizatori su dali preporuku da se uzmu tenisice s ripnama. Imam jedne takve, ali nema šanse da ih nosim. Troumio sam se između ultra boosta, adios boosta i supernova glide. Od supernova glide sam odustao jer su najčistije, a za ultra boost sam se odlučio jer mi bolje pašu za makadam. Same ultra boostice imaju oko 1300km, tako da ako su i imale kakve ripne ispod … Osim toga nikad oprane, a uglavnom zadnjih 800km u njima trčim offroad, pa su vjerojatno razvile i svoj eko sustav. Ako nekome trebaju za znanstveni rad iz biologije mogu ih donirati.
Prvih 4km je asfalt, pa nakon toga 4km makadama, pa se onda upada u šumu, i onda na kraju se zadnja 2km vraća na cestu. Prvo se ide gore, pa se onda ide dolje. Nisam imao nekakve planove. Ono, run with your heart, razdalje premagamo sa srcem i te spike, takva je staza. Prvu polovicu sam išao brže i to dosta nego drugu. Na ulasku u šumu sam bio četvrti. Onda je uslijedilo nekoliko nizbrdica, inače ih ne volim, a i tenisice nisu baš za takvu podlogu, pa sam propustio trojicu koji po tome mogu brže trčat. Tak da sam se tu počel malo štedjeti, pa je za mene Spartana postala Špartana. Ravniji dijelovi su mi bili super. Samo na jednom mjestu sam morao blato sastrugat s potplata, inače svo ostalo vrijeme je podloga bila oke. Nakon izlaska iz šume sam još uspio prestići jednog od one trojice, pa sam na koncu bio 6. s 1:08:13.
Odradio sam još i rastrčavanje od 2km. Nakon toga sam se presvukao u autu na parkiralištu. Pritom sam javno vrijeđao moralne osjećaje, ali srećom nisam bio u nekoj zabiti kod Križevaca, pa policija nije intervenirala. Nakon toga sam otišao pojest roštilj. Bio je dobar. Piletina i povrće. Nakon toga sam malo popričao sa Natalijom, Dinkom i Matijom. Opet je kiša počela padati, pa smo se sklonili pod strehu, pa su i postolja za proglašenje donijeli isto pod strehu. Dočekali smo tu i proglašenja. Nikad bliže pobjedničkom postolju. Manje od dva metra.
Danas sam odradio laganih 9km, tek toliko da isprobam i šorc (brand Joma). Dobar je. Pravi atletski. Još ostaje med za isprobat.
Utrka odlična. Staza odlična. Organizacija odlična. Svakako preporučujem.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.