Da li znate kak se furamo?

Lagano, lagano! Da li znate kao guramo? Lagano, lagano! Da li znate kako trčimo? Lagano, lagano! Dugo, dugo! Nikad se nisam tako brzo oporavio nakon maratona kao nakon Bratislave. Fakat sam to otrčao kao trening. Već sam u srijedu imao prvo lagano trčanje. Naravno, odmah sam počeo kovat planove o rasturanju u Radenacima. I onda sam se iduću srijedu odlučio na nekakav malo jači trening, ali loži to ne paše, pa sam se odlučio za lagano, lagano, dugo, dugo princip. Danas 30km@4:51 nikakvih problema, pa ćemo iduću subotu još 35km, pa onda iduću možda opet 30km, a između lagano, lagano. Nakon Radenaca 10 dana odmora pa onda opet krećemo lipnju lagano, lagano. Zagreb, nova staza, ekipno PeHa u maratonu. Valjda ću i ja jednom otrčat Zagreb po peesu.

Inače na današnjem trčanju sam imao i 500m piš pauzu. Sporo trčim pa se slabo znojim. Stanem, naravno, zaustavim čuku, obavim, nastavim dalje trčat, pa se nakon nekog vremena sjetim da nisam ponovno starto čuku. Obzirom da te rute poznam u korak, odma vidim fali 500m. Kad sam se sinko očekivao sam da ću vidjet rupu na karti, ali nema rupe ni na connectu ni na stravi. Povukli su ravnu crtu, pa ispada da sam trčao preko Črnca. 

Moram početi igrat Loto tako dobijem euro jackpot pa da dam otkaz. Kad sam bio mlad i naivan mislio sam da bi ostao radit jer bi ni ko bilo dosadno. Nema šanse. Primjerice, prva stvar koja mi pada na pamet: grijana atletska staza. Ko će čistit snijeg i strugat led po zimi? Bila bi free za korištenje. Za sve. I za članove ZAS-a. Imaju ljudi jedva jednu tartan stazu za treninge i natjecanja.  Da si Bandić nije dobar s Hanžekovićem ko zna kak bi i ta izgledala. Ali nije da se ne misli na njih. Evo dobiće onu stvar od tartana u parku na Savici. Koliko sam vidio ima jednu rupu pa u topološkom smislu to je atletska staza. Bar nešto. Ma nema veze, Pedro će biti Veštić.

U mom kraju ni to. Prvo pod krajem smatram područje bivše općine Vrbovec. Nema nekih najava da će se radit nekakvi sportski objekti, osim u Lonjici. Naravno, da bih volio da se napravi atletska staza ili barem trim staza. Em ima atletskih klubova, em ima sve više ekipe koja trči, i recimo da postoji potreba. Trčanje po cesti i nogostupima i nije nešto. Znate kakve su naše ceste, a osim toga trkačima obično fali željeza u krvi, ne olova. Ako se napravi staza onda je ona obično oko nekakvog igrališta. Treba li vrbovečkom kraju još jedno igralište s umjetnom travom? Ja mislim da treba. Zadnjih par mjeseci vruć vrbovečki krumpir su bile i Nerezine. Često se u raspravi spominjala i škola plivanja. Čudi me da nikome nije pala napamet ideja da se napravi bazen. Nebitno gdje, Vrbovec, Rakovec, Gradec, Preseka, Dubrava.., Nerezine su super, ali kaj nije bolje da sva djeca od vrtića pa do 4. srednje imaju svake godine plivanje u sklopu nastave. Ko će to platit. Pa Europćani. Ionako, se svi wanna be (grado)načelnici zaklinju u EU fondove. Božjakovina ima atletsku stazu. Šandrovac ima bazen.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.