Who cares

Uglavnom mi je Starek zadnja trka u sezoni. Nakon toga je dva, dva i po tjedna neaktivnog odmora, pa se krajem studenog ili 01. 12. kreće s pripremama za iduću. Obično se tu pojavi psihološki problem: htio bi istrčat super utrku, rušit osobni, a opet čekam i taj odmor (jer mi treba). Obično više prevlada želja za odmorom pa se ugasim u nekom dijelu trke, kao npr. lani, ili si recimo na 5km, a u glavi a koji kaput ja uopće delam ovdje?
Naravno, uvertira u ovaj Starek je bila ista. Htio sam istrčat osobni. Osobni mi je dosta star, isto istrčan na Stareku 1:24:33, pa sam si gruntal da bi mogel nekako to spustit ispod 1:24:00. Želja za odmorom je bila uvelike prisutna. Pogotovo, nakon što sam uspio nakon cenera negdje uhvatit “prehladu”, odnosno što god to bilo (grlo škaklja, nos curi, kašljuca se …). Bilo je i Martinje, pa sam popil i pol litre vina u petak. Hoće li ta količina alkohola ishlapit do nedjelje?
Vrijeme u subotu je bilo loše, pa sam odustao od nekakvih planiranih laganih 8 kilometra. Nakon buđenja u nedjelju proveo sam bar 15 minuta u iskašljavanju. I nakon utrke isto. Ko da sam cijeli život na 3 kutije Drave bez filtera dnevno. Bilo je vani ladnjikavo pa sam odlučio da ću trčat zabundan. Duga majica, pa gore kratka, vunena kapa i tak. Razmišljao sam i o rukavicama. Nakon obavljene kave u tamo nekom Jarunskom bircu, krenuo sam prema svlačionicama. U bircu je bilo pošteno toplo, vani je bilo sunce, lada ionako nema, pa sam se odlučio ne koristiti kapu i dugu majicu. Malo sam se i zagrijao. Plan je i dalje bio ići ispod 1:24. Malo sporije prvih dva, tri kilometara, pa se ubrzat. Šminkerska vura je ostala doma. Ipak mi je ovo bitna trka.
Krenuli smo, i već nakon kilometar i po sam skužio Veroniku, Stjepka, Kimberly, Marija. Priključio sam im se i odlučio trčat s njima u grupi. Tempo mi je bio ok. Ne sjećam se da sam do kraja trke uopće gledao na sat. Možda onako instinktivno. A kaj će ti sat kad imaš Veroniku ispred sebe. Niti mi je više osobni bio u glavi, niti misli o odmoru. Vjerojatno nije bilo mjesta jer su neke druge sluzave stvari bile tu koje je povremeno trebalo izbacit kroz nos. Baš mi je bilo gušt trčat. Ovaj mi je Starek (inače moj osmi) dosada bio najbolji. Ni krugovi mi nisu bili problem. Nekako mi se čini da smo se malo ubrzali nakon 15km, pa sam ja još malo ubrzao, valjda, nakon 18km, pa nam se grupa malo razvukla. Uglavnom me je pratila Kimberly, koja me je u konačnici i prestigla, osvojila treće mjesto kod žena i izgleda postavila osobni.
U konačnici, 1:24:56. Bilo odlično, al bu bolje 🙂 Vremenski uvjeti su bili, pa odlični, a i ne osjećam nekakvi umor, vjerojatno je bila realna mogućnost da se ide na osobni, ali … Who cares …
Sada odmor. Vrijeme je da razmislim i o svojoj trkačkoj budućnosti. Pa stvari ovako stoje. Možda neću ispast dobar maratonac, ali ću zato moći dobro filozofirati o trčanju, pa će me možda citirati (ko na primjer doktora Arslanagića). Prva knjiga o trčanju koju sam pročitao je bila od Jeff Gallowaya: Od jogginga do maratona. Pročitao sam je jednom i to prilično davno. Nakon toga je bio na redu Murakami: What I Talk About When I Talk About Running, pa prije dvije, tri godine Salazarova (auto)biografija: 14 Minutes: A Running Legend’s Life and Death and Life. Nakon zg maratona ove godine sam pročitao Pete Pfitzinger, Scott Douglas: Advanced Marathoning, trenutno čitam Jack Daniels: Daniels’ Running Formula. U međuvremenu sam kupio Havaš, Vlahek: Abeceda trčanja. I na ovom blogu se obajvljuje nekakva knjiga o trčanju. Fali tu još par knjiga koje bi trebalo pročitat i filozofiranje može počet :). Pa dobro, bumo valjda nešto i otrčali :D.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.