Post o čekanju

Jedan od onih tjedana u godini. Tjedan u kojem se trči maraton. Još uvijek to shvaćam ozbiljno. Malo ću paziti na hranjenje. Trčat ću samo malo i to u utorak i četvrtak. Šišanje je u srijedu u pol sedam. Naručil sam se još u kolovozu. Kaj je sigurno, je sigurno. Stavit još u reminder da treba i nokte na nogama podrezat. Odmah nakon Varaždina mi je sve izlgledalo idlično, ali sad ima neki filing da ću biti loš. Misli pozitivno. Bit ću loš. Zadnja četiri maratona koja sam trčao bio sam dobar. Ne možeš stalno biti dobar. Moraš biti ponekad i loš. Probat ćemo ići petake ispod 20:30 (osim možda prvog, vjerojatno će biti gužva, a i treba se zagrijat).

Odlučio sam da ću trčat maraton s 405-icom, umjesto Fenixom 3. Odmah nakon toga Fenixu se raspo remen nakon godinu i po. WTF? Nosim ga svaki dan, otrčao sam jedva 2000km. Mazim ga i pazim. Krenuo sam kupit novi remen i onda na Gazdinom web shopu nema više crvenog remena. Pa sam se malo bolje zagledao i vidim da piše da remen ima dvije godine garancije, pa sam ga poslao na servis pa ću vidjet oće li to mjenjat ili ne. Drag je meni Fenix, lijep je i to, možeš se k****t, ali mislim da više neću kupovati takav tip sata. Trebaš se odlučit, oš bit sportaš ili šminker. 405-tica je rugoba, ali njoj vjerujem. Ako ikada crkne kupit ću Polar (koji nema android wear) ili TomTom. Moraš imat uvijek jednog za rezervu 🙂

Dočekao sam da mi stave čvrklju da sam platio startninu. Sad samo još treba dočekat nedjelju i start. Nakon toga će sve biti lakše. Dotada će mi višak slobodnog vremena ubijat The Shrike. Opet čitam, peti ili šesti put, Hyperion Cantos. Meni je to nešto najbolje od SF-a što sam čitao. Ima četiri knjige Hyperion, The Fall of Hyperion, Endymion i The Rise of Endymion. To se ne čita, guta se. Nakon toga krećem u još jedan čitalački poduhvat. Edward Gibbon: The History of the Decline and Fall of the Roman Empire. Šest tomova. Knjižuretina iz 18. stoljeća u šest tomova. Šest. Ne čitam samo (znanstvenu) fantastiku, već i ozbiljna djela. Ove godine sam pročitao već jednu (jako čitljivu knjigu) koja se dotiče rimske povijesti Mary Beard – SPQR: A History of Ancient Rome. Osim toga u zadnje dvije godine čitao sam malo i o prvom i drugom svjetskom ratu David Stevenson – 1914-1918: The History of the First World War, Max Hastings – Inferno: The World at War, 1939-1945. Zanimljiva mi je bila i Geert Mak – In Europe: Travels Through the Twentieth Century. Na čitanje sam se odlučio nakon što se dokumentarna serija s istovjetnim sadržajem prikazivala na televiziji. Uz Gibbona, mogao bih istovremeno ponovno krenuti čitati i Martinov serijal. Možda se dočekaju i The Winds of Winter.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.