Pak pada

al nije da mi nešto smeta. Trčao jučer i prekjučer, danas preskačem, pa opet sutra. Možda sam izbjegao Zagreb, ali nisam kišu. Nisam išao u Zagreb jer idem u Ljubljanu. Nisam nešto ljubitelj trčanja trka prije maratona, pa bi mi ovo bilo preblizu. Iako mi je malo žao što nisam bio u Zagrebu (usprkos vremenu), jer sudeći po svim komentarima, po slikama, ovo je bio die beste Zagreb maraton dosada. Nadam se da se neće ići ispod toga. Bilo bi šteta.

To ne znači da nisam baš niti jednu utrku trčao od zadnjeg tipkanja.

Negdje u kolovozu me jedan kolega s posla pingao s B2B run-om i odmah sam pristao. Skoro, odmah, tj. kad sam vidio da je u pitanju četvrtak. Da je bio utorak, tko zna. Nisam ljubitelj kratkih trka, ali me se uvijek može kupiti s trčanjem za klub, ekipu, firmu, stranku (zajebavam se), župu (zajebavam se, Očenaš 3x, Zdravo Marijo 3x). Uglavnom mi je četvrtak predviđen za nekakav jači trening (petak post, subota LSD), pa ono trka na 5km (pa još u Maksimiru) uvijek može proći pod jači trening. Skupila se impozantna brojka. Ak se ne varam organizatori su prvotno očekivali tristotinjak, a na koncu trku je završilo preko 900 sudionika. Trčala su se dva kruga po 2 i po kilometara. Staza je bila lijepa i zahtjevna. Plan je bio ići ispod 20 minuta i to je obavljeno. 19:33 u konačnici. Bilo mi je dovoljno za peto mjesto ukupno, te prvo kod velikih tvrtki (sigurno ću bit u firminim novimama :mrgreen: ). Bio je vruć rujanski dan (najtopliji u mjesecu), nije bilo baš najugodnije za utrkivanje. Žao mi je kaj ko firma nismo nastupili u najjačem sastavu jer bi onda bilo sigurno prvi i u ekipnoj konkurenciji kod velikih tvrtki (ovako smo završili na 6. mjestu). Ali iduće godine…, osim ako se pojave poštari. After party, mljac, peku pred tobom ražnjiće, krilca, i ostale zanimacije 🙂

Odmah u nedjelju sam završio na polumaratonu u Varaždinu (sedmi put zaredom). Nakon četvrtka vremenski uvjeti za trčanje su se stubokom promijenili, tako da je bilo stvarno lijepo i ugodno trčati. Nisam skoro godinu dana trčao polumaraton, a nije da ih nešto volim, pa nisam znao što će me dočekat na trci. Hoće li mi opet na petom kilometru doći muka? Kako mi se ne da. Pa kaj ja tu delam i tak. Na trenizima mi se to ne dešava. Plan je bio otrčat nekakav polumaraton u tempu maratona, recimo ispod 1:30. Na koncu je ispalo 1:27:32. Postepeno sam se ubrzavao, tako da sam opet se i naprestizao. Bez nekog posebnog napora sam to odradio. Maraton za 2:55? Hm, hm. Pa ne znam. Nisam se još odlučil. Ili primjenit plan sub 21? Svakih 5km ispod 21? Ko će dočekat iduću nedjelju?

Ljubljana će mi biti trinaesti maraton. Da nosim majicu sa sljemenskog na kojoj je crni maček?, ma ne i trinaest je na njoj! Vijenac od češnjaka?, aaa, neee. Češnjak za doručak?, hm, hm, he, he, he ….

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.