Japanke

Nisu mi nešto. Mislim, obuća.

japanke

Trče ljudi u tome. I lani na zege maratonu. Možda da ne pišem o obući za trčanje. Mogo bi to neko stavit na fb, a onda bi Pero mogo to vidjet i komentirat, pa bu frke.

Japanke i Japanci kao maratonke i maratonci? Treća maratonska sila nakon Kenije i Etiopije. Kod muškaraca na IAAF-ovoj (29.03.2014) listi svih vremena ima 270 ljudi. Najslabiji rezultat je na toj listi 2:08:00. Kenijaca 149, Etiopljana 62, Japanaca 13. Kod žena 221 na listi, najslabiji rezultat 2:26:01. Etiopljanki 52 (3 ispod 2:20), Kenijki 37 (6 ispod 2:20), Japanki 35 (3 ispod 2:20). Zna li iko po imenu i jednu japansku maratonku ili jednog japanskog maratonca? Pa ja ne znam.

Jučer, 15 dana prije maratona odradio zadnju dužinu, okruglih 30km. Opet, eksperimentiram s dužinama. Dva tjedna prije maratona 30km, četiri prije 38km, šest prije 34km. Lani sam trčao tri tjedna prije 30km, četiri tjedna prije 37km, šest prije 34km (okvirne brojke). Mislim da nisam nikad trčal tak puno dva tjedna prije maratona. Još dva ozbiljnija treninga i 6 bezveznih i to je to. Pa mislim da sam solidno spreman. Super mi je kaj nisam imal nikakvu trening trku. To bi ionako bilo gubljenje vremena.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.