Budala

Počastilo me danas na trčanju. To mi je navuklo osmijeh na lice. Jadnica, biće da sam joj uljepšao dan ili veče, pa neka je. Prvi put sam budala. Jednom sam bio i bedak. Koji trči po nasipu, umjesto da nešto radi korisno. Rekao je to neki pripiti jadnik koji je dovuko na ribičiju i svoju mladunčad. I mladunčad je također kričala. S druge strane nasipa. Bila je Glogovnica između. Bili su hrabri s druge strane. Nije im se rijeka smilovala, pa su se razočarani pokupili nakon pol sata. Možda su si mislili da sam im ribe oteral. Da sam osjetljivija dušica odigral bi si Half Life 3. Te godine netko je izgubio pajser na nasipu, a znal sam di je i bil mi je blizu.

Uglavnom po zimi preko tjedna me zapada noćno trčanje, pa onda to obično odrađujem na igralištu s umjetnom travom. Ponekad sam sam, a ponekad su i klinci nogometaši na treningu, pa ima rasvjete. Danas su s pripremama startali seniori NK Vrbovca. Kad su seniori na igralištu onda se povlačim na rezervni položaj. Ne bum ja kriv za eventualne loše rezultate :mrgreen: . Zasad je to nogostup i “biciklistička staza” na Zagrebačkoj. Od benzinske do benzinske. I tak sam danas nakon 20 minuta igrališta završil na nogostupu. Moram pazit na pješake, bicikliste, pese, pa onda na aute na prijelazima, standardno hrvatsko rezanje asfalta, pa krpanje, pa rezanje, pa krpanje, … ali inače je ok. Kad bi bila temperatura ispod nule, bilo bi manje muvinga, pa bi bil gušt. Ne trčim po cesti, jer naprosto se ne bih osjećao sigurno i ugodno.

Čak sam skoro i opal danas. Popiknul sam se, jelte, na rezanje, na krpanje, na rezanje, na krpanje, …, ali sam uspel održat ravnotežu. Dosad sam dvaput padal na trčanju. Lani u šumi, kad sam zapel za granu. Sunčane naočale, predvečerje i šuma. Budala. Predlani sam pao na nasipu. Nešto je iskopalo rupu. Valjda pol godine sam izbjegaval tu rupu. Pala je kiša, bilo je i dosta trave. Pa sam odlučil oprat tenisice. Pomoću mokre trave. Pljas. Ko letva. Budala.

2 misli o “Budala

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.