Referendum

Pišanje uz vjetar. Ustvari Pirova pobjeda, iako je prvo pala na pamet pogrešna stvar. Valjda. Sizifov posao. Mislim da mi je Sizif čak i drag. Pisao sam i esej u srednjoj o Mitu o Sizifu. Bio sam naivan. Sad sam se uozbiljio. Idem ujutro na kavu u Pony Express na Branimirovoj. Pobunjeni čovjek. Stranac. Kuga. Štakori. Ne gade mi se, čak su mi i simpatični nakon Kuge.

Pratio sam prognozu cijeli tjedan. Sve je ukazivalo na ovakav ishod. ENE, Molto forte, 40, 41, 42 nodi. Uplatio sam startninu od 190kn (150kn + PDV, možda dobijem i račun) i čekao sam da vidim hoćemo li ić na utrku. Sam sa sobom (K3P, jelte) mi se nije išlo. Ipak je stigao poziv u subotu, i tak pripremile su se stvari. Duge tajice, duga majica, dres, kapa, očale, rukavice, debele čarape, šuškavac lagani koji sam na koncu zaboravio uzet.

Krenuli smo u nedjelju nešto poslije 7. Na Lučkom prvi info da samo osobna vozila mogu dalje od Delnica po autocesti. Onda smo počeli pratiti HAK. Pa je pisalo da i od Bakra do Novog Vinodolskog smiju samo osobna, a Crikva je tam negdje između. Kaj to meni treba?

Čuo sam priče o buri. Te hladno, pa te propuše do kosti bilo kaj da staviš na sebe. A moj šuškavac, u kojeg sam polagao sve nade, doma. I tak stigli u Crikvu, more se pjeni. Puše. Izađem iz auta. Parkiralište, otvoreno, puše, ali nije hladno, kao primjerice, dok me sjeverac šamara na mom nasipu. Bilo je kasnije u zraku i 10 celzijevaca, pa je vjerojatno to uzrok nehladnoći. Karla nam je podigla brojeve dan ranije, jedna kava na brzinu. Presvlačenje. Nisam uzeo šuškavac pa sam odlučio stavit tri majice na sebe. Dugi rukav, dres, i još na to pamučna majica koju smo dobili. Namjerno sam se prijavio kasnije da ne dobijem majicu, ali nemam sreće. Rukavice nisam nosio. Moji počinju brijat o nekakvom zagrijavanju. Nema šanse, ja se ne zagrijavam, ja startam iz boksa, tj. birtije.

I tak krenuli smo. Puše, ali nije bed. Prvi dio staze dobro zaklonjen. Trčimo dolje. Trka ko trka. Bez ikakvih ambicija. Ajmo to odradit za klub. Okrećemo se, idemo nazad prema gore. Skrećemo desno i idemo od mora. E tu puše. Par puta me zaustavilo. Napokon okret, pa idemo prema moru. Gledam malo ljude ispred sebe. Izgledaju kao grafemi u Kronovim tablicama. Pod 75°. Dolazim na startno-ciljni prostor, pa uz more krećemo prema gore. Tu je staza opet dobro zaklonjena od vjetra pa nekih posebnih problema s trčanjem. Trudim se pozdravit maratonce koji kreću završavati svoj prvi krug, a zatim i polumaratonce. Opet okret i idemo prema cilju. Još, koji km, pa smo gotovi. Konačno 1:35. Stiskal sam kilometre, ali nije mi se dalo nešto gledat i analizirat. Uglavnom sam čekao da sve završi. Završilo je.

Uglavnom kao na Stareku sam opet dostigao i prestigao sve klupske kolegice i kolege. Organizacija u redu, okrepe u redu, staza je ok. Nisam neki moreljubac, pa me ne puca trčanje uz more nešto više, od primjerice trčanja uz šumu, ili trčanja uz bilo što drugo.
Prvu trku sam trčao ove godine početkom ožujka. Otrčao sam 3 maratona, 6 polumaratona, jednu od 18km, jednu od 14km, jednu od 5km i naprosto mi se ne da više trčati utrke. Možda sam još koju zaboravio. Ajde sad bar neću morat trčat utrke iduća tri mjeseca, pa je ok. S treniranjem nemam tih problema. Mislim da bi mi bilo idealno otrčat 1 maraton, 3 polumaratona, 2 cenera i 2 petice godišnje.

Skoro sam i prokrvario, po prvi put na utrci. Skoro. Nikad od mene pravog trkača :). Izgleda da nisam dobro čarapu navukao, pa sam popušio krvavi žulj na malom prstu desne noge, koji se nije raspuknuo, pa sam doma moral to malo bušit da istjeram krv i žuljevitu tekućinu van. Btw. nisam nosil čarape s dvogodišnjom garancijom nego neke vulgaris :).

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.