(Kriva :)) Čazma

Kad spomenete Čazma + trčanje onda se, pa gotovo uvijek, misli na ultramaraton Zagreb – Čazma. Zgleda da bi se to kroz neko vrijeme moglo i promjenit. Pa da ipak ne koristimo izraz Kriva Čazma, nek bude Ljetna Čazma. Već treću godinu zaredom se u srpnju, povodom dana grada, održava ova trka i to na 5km, 10km, te polumaraton. Prve dvije godine trčalo se umjesto deset jedanaest, i dvajsdva umjesto polumaratona. Izgleda da su organizatori odlučili da će polumaraton bit glavna trka, pa se utrka od ove godine zove Čazmanski polumaraton.

Ak je neko pažljivo čital najavu od početka do kraja onda je vjerojatno primjetil i ovu rečenicu:

Nakon utrke turističko razgledanje okolice Čazme i ručak za sve sudionike.

(onaj dio prije ručak). Ja jesam prijmjetio, ali, wtf, kakvo turističko razgledavanje ?!? Oču ručak!
Onda je Franjo prije starta reko da kad svi otrče trpamo se u aute i idemo gore u Čazmu, pa na bus, i u razgledavanje, i onda tek nakon razgledavanja klopa. Bar je na cilju bilo okrepe u vidu peciva, nije lembas, ali poslužilo je. I tako se mi potrpali u bus i krenuli u razgledavanje.
Prva postaja Grabovnica, imanje obitelji Salaj, Božićna priča, milijoni lampica, … Živim na dvajst km od tog mjesta, ali nisam nikad u zimi bio tamo, ne sviđaju mi se te lampice i to sve, ali ovako u ljeto imanje izgleda stvarno lijepo. Ona šuma iza. Izgleda mi impresivno.
Zatim smo nastavili u Bojanu. Prije Bojane vidjeli smo i aerodrom Čazma koji su u II. svjetskom ratu koristili i Britanci, a koji bi u budućnosti trebao poslužit kao muzej starih aviona. U selu Bojana smo išli posjetit Galeriju Matešin. Inače vlasnik galerije je akademski slikar Franjo Matešin, koji je ujedno bio i trkač. Čovjek ima u nogama i pravu Čazmu. Osim galerije čovjek je tamo napravio i amfiteatar koji je odlično poslužio za dodjelu priznanja najbržima. Jes da smo se malo načekali rezultata, al što je tu je. Kad se podijelilo sve što se trebalo krenuli smo opet prema Čazmi kroz Draganec na zasluženi ručak. Tako vam je to kad Turistička zajednica krene organizirat trke. Bilo je dobro.
A moram i ovo stavit. Em smo bili u Bojani kod slikara, em smo imali i Slovenca na polumaratonu 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.